HN: Bez osmišljene zimske turističke ponude

“Nedostaje bolja saradnja i dugoročnije osmišljavanje novogodišnje i zimske turističke ponude u skladu sa novim kretanjima i zahtjevima gostiju”, rekao je “Vijestima” jedan od turističkih radnika
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.11.2017. 18:02h

Na hercegnovskoj rivijeri odmara 1.445 gostiju ili dva odsto više nego lani u isto vrijeme.

Smještaj u domaćinstvima našao je 861, a u hotelima 584 gosta. Većina gostiju smještena je u Institutu Dr “Simo Milošević“ čije će staro zdanje - takozvana Prva faza raditi do 24. decembra, u hotelu Light house koji već nekoliko godina nikada ne zatvara svoja vrata za goste i CD u Meljinama.

Ostali hoteli su zatvoreni i neće raditi do kraja janura ili do početka proljeća. Iako Turistička organizacija (TO) grada na sajmovima turizma i putovanja u regionu i Evropi, promoviše novogodišnje paket aranžmane i poziva turiste da Novu godinu dočekaju u najvećem bokeljskom gradu uz Vlada Georgiva, Dragoljuba Đuričića i Van Gogha, gosti će, ako je suditi po ponudi, moći da dobiju samo smještaj u nekom od 15 “malih” hotela.

Kapaciteti Light housa i CD a koji će biti otvoreni, rasprodati su još prije tri mjeseca.

“Nedostaje bolja saradnja i dugoročnije osmišljavanje novogodišnje i zimske turističke ponude u skladu sa novim kretanjima i zahtjevima gostiju”, rekao je “Vijestima” jedan od turističkih radnika.

Podsjetio je da su 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka u tada ekskluzivnim hotelima organizovani brojni kongresi, seminari i razni susreti. Zbog blage klime, dobrog smještaja i saobraćajne povezanosti - ovaj dio Boke bio je omiljena destinacija za pripreme sportskim ekipama. Na zimskim pripremamma znalo je da boravi i po 30 ekipa...

Bonus video: