Zeković: Omogućiti nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju, Nikčević grubo izvrijeđana u Risnu

"Građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa"

21246 pregleda 156 reakcija 66 komentar(a)
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin

Pozivam direktora Uprave policije Zorana Brđanina da prema starješinama policije na terenu uputi odgovarajuću instrukciju kako bi se svim građanima Crne Gore omogućilo nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju, saopštio je danas Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava Koordinator i član Savjeta Građanske inicijative "21. maj".

On je dodao i da poziva Brđanina da "naloži hitno preduzimanje službenih radnji prema licu D.D. koje je upravo sada u Risnu grubo izvrijeđalo novinarku Tamaru Nikčević i prema istoj ispoljilo naročito drsko ponašanje".

"Građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa. Do danas je kretanje alternativnim putem bilo omogućeno svima pa nema razloga da se pristupa različitom tretmanu. Ima učesnika u saobraćaju koji se ne osjećaju bezbjedno da idu putem kojim se izvode građevinski radovi. Tu je i pitanje oštećenje vozila. Pozivam Upravu policije da ne preduzima bilo kakve radnje koje bi mogle da se prepoznaju kao ograničavanje slobode kretanja i ometanje prava na slobodu okupljanja i izražavanja", istakao je Zeković.

Protest zbog najavljenog ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, biće održan danas na Cetinju.

Povezani članci

22. Avgust 2021.

UŽIVO Ispred Cetinjskog manastira postavljena ograda

Bonus video: