uputio poziv brđaninu

Zeković: Omogućiti nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju, Nikčević grubo izvrijeđana u Risnu

"Građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa"

21190 pregleda 156 reakcija 66 komentar(a)
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin

Pozivam direktora Uprave policije Zorana Brđanina da prema starješinama policije na terenu uputi odgovarajuću instrukciju kako bi se svim građanima Crne Gore omogućilo nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju, saopštio je danas Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava Koordinator i član Savjeta Građanske inicijative "21. maj".

On je dodao i da poziva Brđanina da "naloži hitno preduzimanje službenih radnji prema licu D.D. koje je upravo sada u Risnu grubo izvrijeđalo novinarku Tamaru Nikčević i prema istoj ispoljilo naročito drsko ponašanje".

"Građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa. Do danas je kretanje alternativnim putem bilo omogućeno svima pa nema razloga da se pristupa različitom tretmanu. Ima učesnika u saobraćaju koji se ne osjećaju bezbjedno da idu putem kojim se izvode građevinski radovi. Tu je i pitanje oštećenje vozila. Pozivam Upravu policije da ne preduzima bilo kakve radnje koje bi mogle da se prepoznaju kao ograničavanje slobode kretanja i ometanje prava na slobodu okupljanja i izražavanja", istakao je Zeković.

Protest zbog najavljenog ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, biće održan danas na Cetinju.

Povezani članci

22. Avgust 2021.

UŽIVO Ispred Cetinjskog manastira postavljena ograda

Preporučujemo za Vas