DPS osudio pokušaj ometanja ekipe Televizije Vijesti u obavljanju posla

"Profesionalno novinarstvo i izvještavanje oslobođeno svih pritisaka, moraju da budu imperativi našeg društva"

21578 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista osudila je neprimjereni pokušaj sprječavanja ekipe Televizije Vijesti u izvještavanju tokom protesta na Cetinju.

"Za svaku osudu su neprimjereni pokušaji današnjeg sprječavanja i ometanja novinarke Televizije Vijesti Ljubice Milićević u obavljanju svog posla. Profesionalno novinarstvo i izvještavanje oslobođeno svih pritisaka, moraju da budu imperativi našeg društva", napisao je na Tviter nalogu portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Tokom protesta na Cetinju ekipa Televizije Vijesti doživjela je neprijatnost kada je grupa mladića ometala uključenje u Vijesti u 12 sati.

Oni su novinarki i kamermanu uz uvrede poručili da ne mogu da izvještavaju sa protesta, a neki su dirali i kameru.

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti osudilo je maltretiranje ekipe na Cetinju i pozvalo nadležne da, umjesto saopštenja i tviter objava u kojima se osuđuju ataci na novinare, konačno nešto preduzmu da ih zaista zaštite.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da su identifikovali jednog od grupe muškaraca koji su danas ometali ekipu TV Vijesti i vrijeđali ih, ne dozvoljavaljući im da rade.

Bonus video: