Martinović: Osuđujem sve pokušaje sprečavanja novinara u vršenju njihovog posla

"Puna podrška hrabroj novinarki Televizije Vijesti Ljubici Milićević i njenom saradniku koji su pokazali prije svega - kulturan i dostojanstven odnos"

12548 pregleda 220 reakcija 12 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokrate
Martinović, Foto: Demokrate

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović osudio je pokušaj sprječavanja ekipe Televizije Vijesti u izvještavanju tokom protesta na Cetinju.

"Puna podrška hrabroj novinarki Televizije Vijesti Ljubici Milićević i njenom saradniku koji su pokazali prije svega - kulturan i dostojanstven odnos. Osuđujem sve pokušaje sprečavanja novinara u vršenju njihovog posla", napisao je Martinović na Tviteru.

Poručio je da se novinarima mora obezbijediti ambijent za nesmetano izvještavanje bez obzira na okolnosti u kojima izvještavaju.

Tokom protesta na Cetinju ekipa Televizije Vijesti doživjela je neprijatnost kada je grupa mladića ometala uključenje u Vijesti u 12 sati.

Oni su novinarki i kamermanu uz uvrede poručili da ne mogu da izvještavaju sa protesta, a neki su dirali i kameru.

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti osudilo je maltretiranje ekipe na Cetinju i pozvalo nadležne da, umjesto saopštenja i tviter objava u kojima se osuđuju ataci na novinare, konačno nešto preduzmu da ih zaista zaštite.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da su identifikovali jednog od grupe muškaraca koji su danas ometali ekipu TV Vijesti i vrijeđali ih, ne dozvoljavaljući im da rade.

Bonus video: