Srednjoškolci posjetili Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici

Državna tužiteljka je posebno naglasila važnost upoznavanja učenika sa poslovima iz nadležnosti tužilaštva, u cilju njihove dalje obuke i usavršavanja, kao i sticanja praktičnog znanja i iskustva
54 pregleda 0 komentar(a)
Osnovno državno tužilaštvo, Foto: Tužilaštvo
Osnovno državno tužilaštvo, Foto: Tužilaštvo
Ažurirano: 13.11.2017. 16:00h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici posjetili su učenici Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” i tom prilikom se upoznali sa načinom rada i nadležnostima ovog tužilaštva.

"Učenici predvođeni nastavnicama, predmeta “Pravni postupci”, Tanjom Đorojević i Anom Marković razgovarali su sa državnom tužiteljkom Majom Knežević i načelnicom stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva Dijanom Popović Gavranović. Tema razgovora bio je Zakon o postupanju prema maljotenicima u krivičnom postupku, kao i Zakon o državnom tužilaštvu", navode iz tužilaštva.

Državna tužiteljka je, kako dodaju, posebno naglasila važnost upoznavanja učenika sa poslovima iz nadležnosti tužilaštva, u cilju njihove dalje obuke i usavršavanja, kao i sticanja praktičnog znanja i iskustva.

"Sagovornici su izrazili očekivanja da će slične posjete biti organizovane i u narednom periodu što bi bila potvrda dosadašnje uspješne saradnje ove srednje škole i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici", zaključuju iz tužilaštva.

Bonus video: