Marković: Cetinje je simbol Crne Gore

Marković je kazao da je Vlada predlaganjem novog Zakona o Prijestonici pokazala poseban senzibilitet i odnos prema Cetinju
146 pregleda 13 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 13.11.2017. 15:45h

Prijestonica Cetinje je simbol Crne Gore i predstavlja vertikalu crnogorske državotvorne tradicije, rekao je premijer Duško Mraković.

On je čestitao građanima Cetinja, odbornicima u Skupštini Prijestonice, predsjedniku Skupštine i gradonačelniku Dan Prijestonice – 13. novembar.

Marković je kazao da je Vlada predlaganjem novog Zakona o Prijestonici pokazala poseban senzibilitet i odnos prema Cetinju.

"Naša je posebna obaveza da doprinosimo njegovom kontinuiranom razvoju ulaganjem u infrastrukturu i obnovu kulturno-istorijskih spomenika, a u cilju očuvanja bogate crnogorske tradicije“, kazao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

Marković navodi da na dan obilježavanja Dana Prijestonice sa zadovoljstvom treba podsjetiti i na rezultate i uspjehe u rješavanju razvojnih pitanja grada, navodeći da iznos tih investicija u ovoj godini premašuje desetinu miliona EUR.

„U toku su radovi na putu preko Njeguša, a početak izgradnje novog gradskog stadiona i preseljenje važnih državnih institucija: rezidencija Predsjednika, sjedišta Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih poslova, očekujemo u kratkom roku, što će Cetinju vratiti i epitet administrativnog centra", rekao je Marković.

Bonus video: