KCCG: Pregledi na magnetnoj rezonanci redovni, nema otkazivanja

"U KCCG postoje tri magneta i svako od pacijenata kojima je pregled bio zakazan je ostvario uslugu", kazali su iz te ustanove

9039 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Svi pacijenti koji imaju zakazan pregled na magnetnoj rezonanci u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) treba da znaju da se sve vrijeme, a tako se i nastavlja, u dogovorenom terminu i dobiti ugovorenu uslugu, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

"Zbog javnosti smo dužni da informišemo javnost da nije tačno da Klinički centar Crne Gore ima samo jednu magnetnu rezonancu, niti je tačno da je bilo koji pacijent ostao bez zakazanog MR pregleda u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U KCCG postoje tri magneta i svako od pacijenata kojima je pregled bio zakazan je ostvario uslugu", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je od 3. avgusta do danas u KCCG urađeno 1.146 MR pregleda - od toga 909 u Centru za radiološku dijagnostiku i 237 u Odjenjenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece.

"Jedan od tri aparata bio je u kvaru od 11. do 19. avgusta, ali to ni u jednom trenutku nije uticalo na planirani proces rada", zaključuju iz KCCG-a.

Bonus video: