Ispisuju đake iz OŠ "Vladimir Nazor"

Više nezadovoljnih roditelja za “Vijesti” tvrde da je nastavu bilo moguće organizovati u paviljonima OŠ “Vladimir Nazor” u Maslinama, dok bi istovremeno gradili novu zgradu

16393 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Sa nedavnog sastanka Savjeta roditelja, Foto: BORIS PEJOVIC
Sa nedavnog sastanka Savjeta roditelja, Foto: BORIS PEJOVIC

Pojedini roditelji đaka, koji pohađaju OŠ “Vladimir Nazor” u podgoričkom naselju Masline ispisali su djecu iz te ustanove, jer su nezadovoljni time što im je kao alternativa ponuđeno da mališani nastavu pohađaju OŠ “Marko Miljanov” na Koniku i u prostorijama bivše Gimnaziji “Luča” u Doljanima.

Više nezadovoljnih roditelja za “Vijesti” tvrde da je nastavu bilo moguće organizovati u paviljonima OŠ “Vladimir Nazor” u Maslinama, dok bi istovremeno gradili novu zgradu.

Kažu da ovaj stav podržava većina roditelja.

”Ta škola je iznjedrila najboljeg studenta građevine, najboljeg medicine, ekonomije. Prvog crnogorskog magistra kamene plastike, najbolju rukometašicu Crne Gore svih vremena, fudbalera ‘Real Madrida’ i nas ostale. Pozivam sve koji su u mogućnosti i zakonskoj obavezi da nađu rješenje za više od hiljadu djece, koja više nemaju našu školu”, kazala je Dragana Klikovac, roditelj đaka škole “Vladimir Nazor”.

Ona je istakla da su to zaslužile generacije učenika i nastavnika, kao i veliki pjesnik Nazor, čije ime nosi.

Kako je kazala, pojedini roditelji već su ispisali mališane iz škole.

Nedavno je na sastanku Savjeta roditelja, predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta je saopšteno da će graditi novu školu, a da se očekuje da će đaci školsku godinu 2022/23. pohađati u Maslinama.

Međutim, mnogi roditelji su izrazili sumnju da će nova zgrada biti završena do iduće školske godine.

Učenici su prethodnu školsku godinu od marta pohađali onlajn, jer su stručnjaci Građevinskog fakulteta UCG procijenili da sadašnja zgrada ne pruža potrebne bezbjednosne standarde da bi moglo da se nastavi održavanje nastave.

Ministarstvo je saopštavalo da preduzima sve neophodne mjere kako bi pronašlo optimalno rješenje tog problema.

Roditelji su tražili da đaci školu pohađaju u prostorijama kasarne u Maslinama, ali je Ministrarstvo odbrane tu opciju odbilo uz obrazloženje da tamo nema uslova za boravak djece.

Bonus video: