Posljednje proširenje groblja na Čepurcima

“Sa završetkom VII faze na Čepurcima se više neće davati grobnice u zakup već će se sahrane vršiti isključivo u već postojećim ili zakupljenim grobnicama”, kazao je Miljanić

7970 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Na groblju na “Čepurcima” u Podgorici nakon što bude završena VII faza proširenja, više neće biti mjesta za sahrane, pa će se obavljati u već postojećim ili zakupljenim grobnicama.

To je saopštio direktor preduzeća „Pogrebne usluge“ Srđan Miljanić, dodajući da u narednim danima očekuju i raspisivanje tendera za VII fazu gradskog groblja „Čepurci“.

“Sa završetkom VII faze na Čepurcima se više neće davati grobnice u zakup već će se sahrane vršiti isključivo u već postojećim ili zakupljenim grobnicama”, kazao je Miljanić.

On je rekao da će se novo gradsko groblje nalaziti na Ćemovskom polju, na površini od 296.000 metara kvadratnih, gdje će biti izgrađeno 8.412 ukopnica.

“Vrijednost investicije je 1.600.000 eura, a u poređenju sa gradskim grobljem 'Čepurci', novo gradsko groblje biće tri puta veće. Prva faza izgradnje gradskog groblja podrazumijeva izgradnju pristupnog trga, komemorativnog trga, komercijalno- ekonomskog bloka i pet kapela, kao i parking prostor za vozila i pristupna saobraćajnica koju će realizovati Glavni grad. U narednoj nedjelji ćemo raspisati i poziv za nadzorni organ za novo gradsko groblje. Poziv za izgradnju prve faze novog gradskog groblja, raspisan je početkom avgusta”.

Groblje Čepuci projekat
foto: Printscreen YouTube

Miljanić je rekao da je jedan od projekata na koji se čekalo više od 10 godina je i izgradnja upravne zgrade.

“Riječ je o objektu od 800 metara kvadratnih u kojem će se nalaziti prodavnica, magacinski prostor, kancelarijski prostor i šalter sala, a završetak radova se očekuje početkom decembra. Proširenje gradskog groblja Zagorič realizuje se planiranom dinamikom.

Bonus video: