Srušeni temelji Šukovićeve kuće

”Morao sam da angažujem mehanizaciju da sruši temelj. I bagerista je potvrdio moju priču da je ‘Montenegropetrol’ isporučio loš beton. Ploču za koju je beton dostavila druga firma je teško razbio, ali coklo za koje je materijal od ‘Montenegropetrola’ razbio je lako”, kazao je Šuković

42521 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Bager uklanja temelj Šukovićeve započete kuće, Foto: Privatna arhiva
Bager uklanja temelj Šukovićeve započete kuće, Foto: Privatna arhiva

Građevinska mehanizacija srušila je juče temelje započete kuće u Zagoriču, koju gradi Podgoričanin Ljubo Šuković.

Šuković je na to bio prinuđen, jer su mu iz firme “Montenegropetrol” za gradnju kuće, kako tvrdi, isporučili beton lošeg kvaliteta.

Povezani članci

01. Septembar 2021.

Beton ni za štalu, a kamoli za temelj kuće

”Morao sam da angažujem mehanizaciju da sruši temelj. I bagerista je potvrdio moju priču da je ‘Montenegropetrol’ isporučio loš beton. Ploču za koju je beton dostavila druga firma je teško razbio, ali coklo za koje je materijal od ‘Montenegropetrola’ razbio je lako”, kazao je Šuković.

Tako je kako je istakao izložen dodatnim troškovima za gradnju kuće, a prije dva dana je najavio tužbu protiv “Montenegropetrola”.

Kontrola na ispitivanje čvrstoće pri pritisku uzoraka izvađenih iz betonskih konstrukcija, pokazala je da je beton veoma lošeg kvaliteta, odnosno da je samo 18,3 iz jednog uzorka, a 14,2 megapaskala (MP-a) iz drugog.

”Izvještaj sam radio u laboratoriji za ispitivanje u Podgorici, a koliko je beton lošeg kvaliteta, najbolje pokazuje to što je treći uzorak za ploču, a za šta je isporuku odradila druga firma pokazao da je taj beton zadovoljavajući - odnosno da je ostvarena čvrstoća 29,4 MP-a. Dakle beton koji su mi isporučili iz ‘Montenegropetrola’ je duplo lošijeg kvaliteta”, kazao je Šuković.

On je dostavio “Vijestima” izvještaj za kontrolu na ispitivanje čvrstoće pri pritisku uzoraka izvađenih iz betonskih konstrukcija, kojim potvrđuje te navode, kao i otpremnice za kupovinu betona od “Montenegropetrola”.

On je za gradnju kuće angažovao firmu BMP gradnja, koja je trgovala beton od “Montenegropetrola”.

Izvršna direktorica firme “Montenegropetrol” Andrea Šuškavčević Novović je ranije je kazala “Vijestima” da osoba pod tim imenom nije od njih kupovala beton, a da im se do sada nikada nije dogodilo da bude lošeg kvaliteta.

Bonus video: