U cetinjskoj Bolnici se odlažu planirani prijemi pacijenata zakazani za 5. septembar

"Zadužuju se glavne sestre odjeljenja i službi da sve pacijente na koje se odnosi odluka obavijeste pacijente i da isti ponovo zakažu za prvi pogodan termin", navodi se u odluci

15608 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U cetinjskoj bolnici "Danilo I" donijeli su odluku da se svi prijemi pacijenata zakazani za 5. septembar, a koji nijesu hitni, odlože, kazao je za RTV Cetinje v.d. direktora dr Vladimir Pavićević.

Odluka je donijeta na sastanku sa predstavnikom OB Cetinje, a zbog povećanog bezbjednosnog rizika usljed planiranog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, rekao je Pavićević.

"Odluka o odlaganju je donijeta na osnovu informacija o povećanom bezbjednosnom riziku na dan 05. 09. 2021. koje su dobijene od službenika Uprave policije Aleksandra Džakovića, na jučerašnjem sastanku u prostorijama OB "Danilo I", kome je pored gdina Džakovića i mene prisustvovao i direktor cetinjskog Doma zdravlja Marko Radović", kazao je u izjavi za RTV Cetinje Pavićević.

U odluci koja je donijeta se navodi da se odlažu elektivni (planirani) prijemi i isti zakazuju za prvi pogodan termin nakon petog septembra.

"Zadužuju se glavne sestre odjeljenja i službi da sve pacijente na koje se odnosi odluka obavijeste pacijente i da isti ponovo zakažu za prvi pogodan termin", navodi se u odluci.

Takođe, Pavićević je naredio i da se svi hospitalizovani pacijenti čije stanje to dozvoljava otpuste na kućno liječenje.

Bonus video: