Bečić: Oslobodioci su svoju borbu držali daleko od ličnih interesa i prenosili je časno, na plan opštih obzira

74 pregleda 5 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.11.2017. 13:05h

Datumi kao što je 13. novembar služe da bi nas podsjetili na to kako je Cetinje u prošlosti imalo ljudi spremnih da se žrtvuju i za njega i za njegove građane, saopštio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

On je u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Prijestonice Cetinje čestitao 13. novembar, Dan Prijestonice.

"Oslobodioci su svoju borbu držali daleko od ličnih interesa i prenosili je, časno, na plan opštih obzira. Samo takav odnos prema Cetinju mogao je našoj Prijestonici donijeti 13. novembar i zbog toga smo dužni da se s pijetetom i s ponosom sjećamo ovog datuma koji predstavlja istinsko i trajno nasljeđe predaka potomcima, ali i opomenu da smo svi dužni da se s nesmanjenim požrtvovanjem borimo za dobro Cetinja. Drage Cetinjanke i Cetinjani, s punim uvjerenjem da ćete 26. novembra svima u Crnoj Gori pokazati da ste to nasljeđe prihvatili i tu opomenu ozbiljno shvatili, još jednom vam čestitam Dan oslobođenja Cetinja", naveo je Bečić u čestitki.

Bonus video: