Popović-Samardžić: Informisati Vladu o postojanju mjera iako ih ona propisuje

Ona je poručila da Vlada koja je donijela mjere šalje građanima dvostruku poruku

25567 pregleda 262 reakcija 34 komentar(a)
Popović-Samardžić, Foto: Screenshot
Popović-Samardžić, Foto: Screenshot

Epidemiološkinja Milena Popović-Samardžić poručila je da bi mjere koje se donose u cilju sprečavanja širenja infekcije prvo trebalo da poštuju oni koji ih propisuju, ocjenjujući da su slike posljednjih društveno-politilkih dešavanja u zemlji dokaz nemara svih, prenosi Portal Radio televizije Crne Gore (RTCG).

Da mjere postoje, kazala je, trebalo bi podsjetiti i Vladu Crne Gore.

Epidemiološku situaciju u Crnoj Gori ocijenila je vrlo zabrinjavajućom, i to ne samo zbog toga što smo sedmi u svijetu po broju umrlih od kovida i u samom vrhu po kad je riječ o novoinficiranim slučajevama, već zato što ovakve brutalne činjenice ne dopiru do nas.

"Zato smo proteklih dana svjedočili onakvim slikama nemara. Razumijem i treba da imamo mišljenje o političkim tokovima u državi, ali mi moramo odgovorno da se nosimo u ovoj situaciji, jer u ovom momentu skraćujemo školski čas djeci i utičemo na njihovo djetinjstvo", rekla je Popović-Samardžić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Ona je poručila da Vlada koja je donijela mjere šalje građanima dvostruku poruku:

"Oni koji propisuju mjere moraju da budu prvi koji će da ih poštuju", kazala je Popović-Samardžić.

Crna Gora će, kako je rekla, tek u narendih 15 dana do mjesec vidjeti stvarne efekte svega što se dešavalo posljednjih dana: "Epidemiološka situacija će dati najbolji odgovor na to kolilko se mjere poštuju i da li postoje samo na papiru".

Ako mjere stvarno postoje, kaže ona, trebalo bi informisati Vladu Crne Gore o njihovom postojanju iako ih ona propisuje.

"Ne znam kako da računamo na poštovanje mjera od strane građana, ako imamo nemar predstavnika vlade prema mjerama koje oni donose", istakla je Popović-Samardžić.

Kakve god mjere bile, kazala je, trebalo bi ih dosljedno poštovati.

Bonus video: