Vučković izabrana za v.d. predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore

Vučković je Pravni fakultet Univerziteta "Veljko Vlahović" u Titogradu, završila 1986. godine, dok je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2000. godine stekla zvanje - magistar pravnih nauka

8390 pregleda 8 komentar(a)
Vučković, Foto: Vrhovni sud
Vučković, Foto: Vrhovni sud

Sutkinja Vrhovnog suda Vesna Vučković, odlukom Sudskog savjeta, imenovana je za vršiteljku dužnosti (v.d.) predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore do izbora novog predsjednika ovog suda, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

"Sjednici Sudskog savjeta, koja je održana juče, prisustvovale su i sudije Vrhovnog suda Crne Gore, Miraš Radović, Hasnija Simonović, Radojka Nikolić, Vesna Jočić i Nataša Božović, sa kojima je Sudski savjet razmijenio mišljenja o načinu funkcionisanja i daljoj organizaciji Vrhovnog suda Crne Gore", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

U saopštenju se navodi da je Vesna Vučković, Pravni fakultet Univerziteta "Veljko Vlahović" u Titogradu, završila je 1986. godine, dok je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2000. godine stekla zvanje - magistar pravnih nauka. "Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu 2003. Godine, stekla je zvanje doktor pravnih nauka. Vučković je 2017. godine izabrana za sudiju Vrhovnog suda. Prije toga bila je sudija Upravnog suda Crne Gore i sudija Osnovnog suda u Kotoru. Objavila je kao autor i koautor 14 knjiga i monografija, 55 radova u časopisima, zbornicima i revijama koji imaju međunarodnu distribuciju, 17 radova u domaćim časopisima i revijama, četiri prikaza i pet recenzija. Učestvovala je na brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama, seminarima i okruglim stolovima", piše u saopštenju.

Bonus video: