Vojska nasipa seoske puteve u Pljevljima

Opština obezbjeđuje gorivo i čuvanje, kao i smještaj, ishranu i dnevnice za rukovaoce građevinskih mašina. U prva četiri dana ukupno je završeno 12 kilometara puteva i ugrađeno 775 metara kubnih materijala

7512 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Radovi na nasipanju i valjanju preko 80 kilometara seoskih puteva u pljevaljskoj seoskoj Mjesnoj zajednici “Krupice”, koji su dio poslovno-tehničke saradnje Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane, nastavljeni su krajem prethodne sedmice angaživanjem mehanizacije Vojske Crne Gore.

Opština obezbjeđuje gorivo i čuvanje, kao i smještaj, ishranu i dnevnice za rukovaoce građevinskih mašina. U prva četiri dana ukupno je završeno 12 kilometara puteva i ugrađeno 775 metara kubnih materijala.

Iz kabineta predsjednika Opštine Igora Golubovića nije navedeno da li će i kada biti nastavljeni radovi na putu Kosanica-Glibaći- Bobovo, koji je takođe započet prošle godine uoči parlamentarnih izbora, a koji je takođe dio ugovora koji su potpisali Ministarstvo odbrane i Opština Pljevlja, o čemu su “Vijesti” nedavno pisale.

Ministarska odbrane Olivera Injac više od tri mjeseca ne želi da odgovori na pitanje “Vijesti” da li će i kada Ministarstvo i Vojska nastaviti radove na izgradnji puta Kosanica -Glibaći- Bobovo. Nije odgovorila ni šta je do sada urađeno na toj dionici puta, koliko je potrošeno novca i šta je Ministarstvo preuzelo kao obavezu na osnovu ugovora koji je potpisan sa Opštinom prošle godine.

Injac je u junu boravila u radnoj posjeti Pljevljima, a o njenoj posjeti izdato je kratko saoštenje iz kabineta predsjednika Opštine u kojem je navedeno da su na sastanku donijeto nekoliko zaključaka od kojih se jedan odnosi na nastavak dijela poslova iz Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Vojskom, u cilju angažovanja mehanizacije Inženjerske čete na izgradnji i održavanju lokalne saobraćajne infrastrukture na teritoriji pljevaljske opštine.

Prilikom obilaska radova u oktobru prošle godine, tadašnji ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je vojska odradila preko dva kilometra puta.

”Ono što smo danas vidjeli daje optimizam da se dionica završi u narednih godinu, do godinu i po, zavisno od toga koliko će vremenske prilike dozvoliti da se na ovom potezu mogu obavljati inženjerski radovi”, poručio je Bošković.

On je kazao da je plan da se do kraja 2021. ili sredinom 2022. godine dionica puta preda drugim institucijama, koje treba da preuzmu dalje radove i postave asfalt.

U Opštini Pljevlja kažu da nastavak radova zavisi isključivo od MInistarstva odbrane.

Savremeni asfaltni put Bobovcima je obećao premijer Milo Đukanović, tokom jedne od predizbornih kampanja 2006., ali do danas svoje obećanje nije ispunio.

Bonus video: