Preminuo Velimir Đurđević, bivši predsjednik Opštine Herceg Novi

"Velimir Đurđević bio je veliki čovjek, kojem će Herceg Novi uvijek biti zahvalan za sve što je učinio za naš grad", kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić

6728 pregleda 1 komentar(a)
Đurđević, Foto: Opština Herceg Novi
Đurđević, Foto: Opština Herceg Novi

Bivši predsjednik Opštine Herceg Novi, Velimir Đurđević, preminuo je u 79. godini.

Predsjednik Opštine Stevan Katić tim povodom uputio je saučešće porodici Đurđević.

Velimir Đurđević izabran je za predsjednika Opštine 1991. i tu funkciju je obavljao do 1993. godine.

"U vremenima opšte društvene krize on je nastojao da sa pozicije prvog čovjeka grada mirnim putem riješi sporna pitanja, prevaziđe teškoće, garantuje građanima sigurnost života i imovine. Herceg Novi, sa njim na čelu, pokazao je solidarnost i pružio ruku pomoći izbjeglicama, obezbijedivši im smještaj i podršku u školovanju djece", naveo je Katić.

Kazao je da je Đurđević svojim društveno-političkim djelovanjem ostavio značajan trag u tamošnjoj zajednici, i kao odbornik u lokalnom parlamentu, poslanik u vijeću građana SR Jugoslavije i direktor Osnovne škole “Milan Vuković”.

"Kolege koji su radili sa Đurđevićem sjećaju ga se kao profesionalca otvorenog za saradnju, znalca odlično upućenog u aktuelne prilike, posvećenog roditelja i pouzdanog prijatelja. Velimir Đurđević bio je veliki čovjek, kojem će Herceg Novi uvijek biti zahvalan za sve što je učinio za naš grad", zaključio je Katić.

Bonus video: