Saobraćaj na pruzi Bar-Beograd u prekidu, lokomotiva skliznula sa šina

"Na mjesto iskliznuća u 16.38 upućena je rezervna lokomotiva, koja voz treba da vrati u Priboj, odakle će željeznička kompanija Srbija Voz organizovati autobuski prevoz za 51 putnika iz ovog voza", piše u saopštenju Infrastruktura željeznice Srbije

19511 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lokomotiva putničkog voza na liniji Bar-Beograd skliznula je sa šina oko 15.30 časova a u incidentu nije bilo povrijeđenih, saopštilo je preduzeće Infrastruktura željeznice Srbije.

Navodi se da je lokomotiva skliznula jednom osovinom između stanica Jablanica i Štrpci kao i da je saobraćaj na tom dijelu barske pruge trenutno u prekidu.

"Na mjesto iskliznuća u 16.38 upućena je rezervna lokomotiva, koja voz treba da vrati u Priboj, odakle će željeznička kompanija Srbija Voz organizovati autobuski prevoz za 51 putnika iz ovog voza", piše u saopštenju.

Navodi se i da će pomoćni voz Infrastrukture željeznice Srbije za otklanjanje posljedica vanrednih događaja "u najkraćem roku" biti upućen na mjesto iskliznuća, "kako bi se što prije stvorili uslovi za ponovno uspostavljanje redovnog saobraćaja na tom dijelu pruge".

Dodaje se da će uzroke incidenta utvrditi železnička komisija.

Bonus video: