Berane: Srediće ulice naredne sedmice

Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže, koji obuhvataju izgradnju kanalizacije u gradskom i užem prigradskom području, započeti su prije više od godinu
80 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 11.11.2017. 19:02h

Sanacija saobraćajnica u beranskim mjesnim zajednicama (MZ) Pešca, Dolac, Lužac i Donje Luge, biće maksimalno ubrazna i trebalo bi da bude završena sljedeće sedmice .

Gradski menadžer Darko Stojanović saopštio je da se radovi obavljaju prema dinamičnom planu koji je dostavio izvođač.

Ističe da je Direkcija za javne radove angažovala izvođača koji je odgovoran za dužinu trajanja radova.

Nedavno su protestovali mještani naselja Donje Luge i Hareme i drugih djelova grada, zbog toga što izvođači radova na kolektoru to rade sporo.

Upozorili su da ulice, u susret zimi i snijegu, izgledaju kako katakombe i predstavljaju opasnost za pješake.

Stojanović je objasnio da je lokalna uprava, iako to nije u njenoj nadležnosti, urgirala kod Direkcije da izvrše pritisak na izvođača i ubrzaju radove.

Navodno je obećano da će ulice biti vraćene u prvobitno stanje do polovine ovog mjeseca.

Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže, koji obuhvataju izgradnju kanalizacije u gradskom i užem prigradskom području, započeti su prije više od godinu.

Riječ je o projektu vrijednom više od 13 miliona eura. Direkcija za javne radove je za izvođača izabrala špansku firmu “Akvalia”, koja je angažovala veliki broj podizvođača.

Stojanović kaže da se nakon urgencije lokalne uprave i radovi u Ulici Đeda Vojvodića privode kraju i da je u toku asfaltiranje trotoara, postavljanje javne rasvjete i stavljanja završnog sloja asfalta.: “Ova ulica vizuelno će izgledao kao nastavak Teramske ulice, s tom razlikom što će trotoari biti asfaltni, jer se pokazalo da za naše vremenske uslove trotoari kakvi su u Teramskoj ulici nisu najdugotrajnije rješenje“.

Uskoro će da otvore halu sportova

Stojanović je istakao da će ubrzo će biti otvorena nova Hala sportova, jer je proces tehničkog prijema u toku. Radnici Agencije za izgradnju i razvoj Berana i Komunalnog preduzeća rade na ozelenjavanju javnih površina u Svetosavskoj ulici, gdje su ranije bili smješteni privremeni objekti.

“Ove aktivnosti su intenzivirane da bi radovi bili završene prije početka hladnijeg vremena“, rekao je Stojanović.

Bonus video: