Keker mora da ukloni postrojenje

Ministarstvo ekologije i urbanizma reagovalo na tvrdnje izvršnog direktora preduzeća “VIB beton”

12434 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva

Urbanističko-građevinski inspektor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 3. septembra donio je rješenje kojim se naređuje kolašinskom privrednom društvu - “Keker” d.o.o. da uklone objekat za proizvodnju betona sa pratećim postrojenjem u naselju Bakovići.

To su saopštili iz Ministarstva, reagujući na tvrdnje izvršnog direktora preduzeća “VIB beton” Nikole Femića, koji je u tekstu koji su juče objavile “Vijesti” kazao da “nadležni mjesecima tolerišu to što je “Keker” d.o.o. u Bakovićima postavio nelegalni objekat za proizvodnju betona sa pratećim postrojenjima”.

”Rok za izvršenje upravne mjere je osam dana od dana prijema rješenja urbanističko-građevinskog inspektora. Ukoliko izvršni direktor firme “Keker” d.o.o. ne pristupi izvršenju naloženih mjera, pristupiće se administrativnom (prinudnom) izvršenju rješenja”, saopštili su iz Ministarstva.

Tvrde da je dio dokumentacije, koji se odnosi na poslovanje preduzeća “Keker”, “proslijeđen službenicima Centra bezbjednosti Podgorica - Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminala radi daljeg postupanja”.

Povezani članci

09. Septembar 2021.

Femić: Inspekcije ćute o nelegalnoj betonjerci

Vlasnik preduzeća “Keker” d.o.o. Sava Keker “Vijestima” je kazao da je “betonjerku” postavio na svojoj parceli u kamenolomu i da je u pitanju mašinsko mobilno postrojenje, a ne građevinski objekat. U prilog svojoj tvrdnji on je ponudio i stav vještaka građevinske struke Aleksandra G. Maraša, koji je konstatovao da je to postrojenje “gradilišna, bezmontažna betonara”.

Prema Kekerovim riječima, pet mjeseci je nastojao da od Opštine dobije UT uslove za to postrojenje, a sredinom avgusta odgovorili su mu da mu taj dokument ne mogu izdati.

Bonus video: