Nastavak Bulevara Save Kovačevića: Podvožnjak i ulicu niko neće da gradi

Tender, procijenjen na 21.000 eura, raspisan je 27. septembra, a ulica bi imala četiri trake
329 pregleda 3 komentar(a)
Bulevar Save Kovačevića, Foto: Boris Pejović
Bulevar Save Kovačevića, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2017. 18:02h

Agencija za izgradnju obustavila je postupak javne nabavke za odabir najpovoljnijeg ponuđača koji je trebalo da radi Glavni projekat nastavka Bulevara Save Kovačevića do Zmaj Jovine ulice, jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Tender, procijenjen na 21.000 eura, Agencija je raspisala 27. septembra.

„Na nivou idejnog rješenja i glavnog projekta treba obraditi Bulevar Save Kovačevića, od raskrsnice sa Bulevarom Mitra Bakića, podvožnjakom ispod željezničke pruge, do raskrsnice sa Bulevarom Josipa Broza i Zmaj Jovinom ulicom, uključujući obije raskrsnice. Dužina saobraćajnice je približno 470 metara", navodi se u projektnom zadatku.

Prostorno-urbanističkim planom Podgorice (PUP), predviđena je izgradnja nastavka pomenutog bulevara, podvožnjakom ispod željezničke pruge i veze sa Ulicom Zmaj Jovinom, odnosno Bulevarom Josipa Broza.

„Od Ulice Josipa Broza do Bulevara Save Kovačevića, planom je predviđena izgradnja gradske saobraćajnice sa četiri trake, a prelaz pruge se obezbjeđuje podvožnjakom" navodi se u dokumentaciji. PUP-om su planirane biciklističke staze koje treba projektovati duž saobraćajnice.

Bonus video: