Odali počast trojici muškaraca iz Malesije stradalim u napadima 11. septembra

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je kazao da "Malesija dokazuje da ne zaboravlja svoje sinove"

19117 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Opština Tuzi
Foto: Opština Tuzi

Opština Tuzi organizovala je komemoraciju povodom dvadesete godišnjice terorističkih napada 11. septembra u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su živote izgubila tri muškarca iz Malesije: Simon Dedvukaj, Rok Camaj i Mon Đonbaljaj.

Među prisutnima, pored porodica poginulih, bili su i zamjenik ambasadora Ambasade SAD u Crnoj Gori Kris Karber, kao i predstavnici ambasada Albanije i Kosova.

Karber
Karberfoto: Opština Tuzi

Komemoracija je počela minutom ćutnje, u čast žrtvama.

Šef Kancelarije za dijasporu Mark Ljucđonaj je, kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, između ostalog rekao da je "komemoracija trojici sinova Malesije moralni zadatak", koji sada, po prvi put, institucionalno organizuje ta lokalna samouprava.

Predsjednik Opštine Nik Đeljošaj je kazao započeti postupci postavljanja spomen-ploče u čast trojice poginulih, tako da "Malesija dokazuje da ne zaboravlja svoje sinove."

Đeljošaj
Đeljošajfoto: Opština Tuzi

“Danas se prisjećamo ovog događaja koji se dogodio prije 20 godina i zahvalni smo na bliskoj povezanosti zajednice Tuzi sa SAD-om. Osim građana iz 61 zemalja, danas se posebno sjećamo tri člana vaše zajednice koje smo izgubili tog strašnog dana. Ovo je američki način sjećanja na one koje smo izgubili 11. septembra 2001.godine. Djelo koje dokazuje da dobročinstvo i jedinstvo uvijek pobjeđuju nad mržnjom, nasiljem i podjelama,” istakao je Karber, kako je saopšteno iz Opštine.

Bonus video: