Kolašin: Zaštitna radionica “Zlatne ruke” predstavila široku lepezu proizvoda

Primjenom dekupaž tehnike, slikanjem na tekstilu, staklu, keramici u radionicu su nastali proizvodi, koji, kako kaže direktorica UPBPMK Milka Stojanović Šćepanović, imaju upotrebnu vrijednost
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2017. 16:19h

Široku lepezu proizvoda, namijenjenih hotelijerstu i ugostiteljstvu, bjelopoljska Zaštitna radionica “Zlatne ruke” predstavila je danas Kolašincima. Prezentacija je bila dio promotivnih aktivnosti u sjevernom regionu u okviru projekta "Osposobljavanje polaznika/ca za samostalno obavljanje poslova izrađivač/ica ukrasnih predmeta i nakita'', koju finansira Zavod za zapošljavanje (ZZZ).

Taj projekat minulih devet mjeseci uspješno je realizovalo Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac (UPBPMK), u cilju zapošljavanja i osposobljavanja lica sa invaliditetom, a uz partnerstvo Multidisciplinarnog obrazovnog centra "Pamark“ iz Podgorice i Turističke agencije "RAMS“ iz Bijelog Polja.

Primjenom dekupaž tehnike, slikanjem na tekstilu, staklu, keramici u radionicu su nastali proizvodi, koji, kako kaže direktorica UPBPMK Milka Stojanović Šćepanović, imaju upotrebnu vrijednost. Izložba je organizovana kako bi informisali poslodavce i predstavnike institucija o radnim potencijalima osoba sa invaliditetom.

“U okviru projekta predviđena su promo sajmovi u Kotoru, Podgorici, Petnjici, Bijelom Polju i Kolašinu. U Kolašinu su pozvani predstavnici hotela, ugostitelja, turističkih organizacija i predstavnici institucija. Na prezentaciji u Centru za kulturu, učesnike upoznali smo upoznali sa proizvodima radionice ,,Zlatne ruke” stavljajuću posebni akcenat na nakit i veliki broj ukrasnih upotrebnih predmeta", kazala je Stojanović Šćepanović.

Galerija

Bonus video: