Mandić: Nema blokade rada Stomatološke komore, Barović se lažno predstavlja

Predsjednik Stomatološke komore kazao da je "grupica stomatologa" organizovala izbore suprotno propisima i aktima te komore

8040 pregleda 6 komentar(a)
Mandić, Foto: Privatna arhiva
Mandić, Foto: Privatna arhiva

Rad Stomatološke komore Crne Gore nije blokiran, a stomatolog Nikola Barović nije vršilac dužnosti predsjednika Komore, kako se predstavlja, jer Statut Komore ne prepoznaje poziciju v.d. predsjednika.

To je saopštio predsjednik Stomatološke komore Goran Mandić, kazavši da je u tekstu "Blokada rada i Stomatološke komore" od 2. septembra "iznijet niz neosnovanih navoda". Smatra da se radi o pokušaju da se izvrši pritisak i da se kroz medije utiče na rezultat postupka koji se vodi pred nadležnim državnim organima.

"Grupica stomatologa je suprotno propisima i aktima Stomatološke komore sprovela određenu vrstu izbora i imenovala gospodina Nikolu Barovića kao navodnog vd predsjednika Stomatološke komore. Međutim, takav nezakonit izbor nije mogao biti registrovan kod nadležnog Centralnog registra privrednih subjekata, pa je Centralni registar privrednih subjekata donio rješenje kojim se odbija upis gospodina Nikole Barovića kao vd predsjednika Stomatološke komore", saopštio je Mandić.

Kazao je da je Barović na to rješenje podnio žalbu i da je postupak po žalbi u toku.

"Upravo navodi iz označenog teksta predstavljaju pokušaj da se izvrši pritisak kroz medije na Ministarstvo zdravlja i nadležno ministarstvo koje odlučuje u postupku po žalbi, da bi se ishodovao upis gospodina Nikole Barovića."

Mandić je kazao da su Barovićevi "svakodnevni tekstovi u medijima" odraz "nedostatka pravne argumentacije na njegovoj strani".

"Stomatološka komora je smatrala da ne treba da se oglašava do okončanja postupka koji se vodi, ali uporni tekstovi gospodina Nikole Barovića i neosnovani navodi iz tih tekstova zbunjuju stomatologe i javnost, pa smo morali da reagujemo. Dakle, zbog svih stomatologa i javnosti, moramo da istaknemo da je stanje u Stomatološkoj komori redovno, da Stomatološka komora normalno funkcioniše i da nema riječi o bilo kakvoj blokadi rada."

"Konačno, Stomatološka komora je sprovela zakonite izbore za skupštinu Stomatološke komore u skladu sa propisima i aktima Komore i to su jedini legalno izabrani predstavnici, a među njima nije gospodin Nikola Barović", zaključio je Mandić.

Bonus video: