Demokrate: Marković da objasni zašto pravi razliku između beba rođenih u Nikšiću i na Cetinju

U Prijestonici Cetinje imamo porodicu Bošković koja je takođe dobila trojke, ali od Vlade Crne Gore ni centa pomoći"
84 pregleda 3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.11.2017. 14:55h

Da za Vladu Crne Gore nije svaki građanin isti i da nije svaki život isti, potvrđuje i jučerašnja odluka kojom se selektivno porodicama koje su dobile trojke dodjeljuju novčane pomoći, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Prije svega, Demokratska Crna Gora čestita na prinovama porodici iz Nikšića koja je dobila 6.000 eura novčane pomoći i ističemo da zaslužuju mnogo više. Brojna porodica je naveće bogatstvo kojem treba da stremi crnogorsko društvo i sve ono što radimo, što preduzimamo i sa šta se borimo jeste brojna, bogata i jaka crnogorska porodica", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da se povod njihovog reagovanja na odluku vlade ne odnosi se na ovu ili bilo koju porodicu konkretno, već na način na koji to Vlada Crne Gore vrši.

"Ovo je dokaz da svi ljudi i sve porodice nemaju jednaka prava. U Prijestonici Cetinje imamo porodicu Bošković koja je takođe dobila trojke, ali od Vlade Crne Gore ni centa pomoći po ovom osnovu. Zašto Duško Marković pravi razliku između beba rođenih u Nikšiću i na Cetinju, dužan je da objasni tim porodicama, ali i crnogorskoj javnosti. Zašto su za Duška Markovića porodice u Prijestonici Cetinje građani drugog reda? Ovo je dokaz da DPS vodi selektivnu politiku ne samo prema nezaposlenima, radnicima, učenicima, studentima i djeci, već i prema novorođenim bebama. Zar i djeca koja tek dođu na svijet trebaju da osjete na svojoj koži nepravdu sistema? Kakav je to brutalni sistem koji i prema bebama pravi podjele. Da li je to normalno u 21. vijeku?", piše u saopštenju Demokrata.

Bonus video: