Krivokapić: Dan pokajanja i pomirenja služi kao dobar podsjetnik da budemo odgovorni prema sebi i drugima

"Jevrejska zajednica Crne Gore predano radi na očuvanju običaja i tradicija i uči sljedbenike judaizma u Crnoj Gori poštovanju, istorijskom i duhovnom naslijeđu svojih predaka. Vlada Crne Gore će nastaviti da gradi svoj partnerski odnos sa Vašom zajednicom, u multietničkom i viševjerskom društvu kakvo je Crna Gora"

5887 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je veliki jevrejski praznik Jom Kipur predsjednici Jevrejske zajednice Nini Ofner Bokan i pripadnicima jevrejske zajednice.

„U izazovnim vremenima za naše društvo, nastalim usljed globalne pandemije COVID-19 i političkih promjena u Crnoj Gori, suočavamo se sa ekonomskom, socijalnom i društvenom krizom.

Stoga nam Dan pokajanja i pomirenja služi kao dobar podsjetnik da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da se borimo za ono što je ispravno i pravedno, težimo međusobnom pomirenju i tražimo oproštaj pred Bogom i ljudima.

Jevrejska zajednica Crne Gore predano radi na očuvanju običaja i tradicija i uči sljedbenike judaizma u Crnoj Gori poštovanju, istorijskom i duhovnom naslijeđu svojih predaka. Vlada Crne Gore će nastaviti da gradi svoj partnerski odnos sa Vašom zajednicom, u multietničkom i viševjerskom društvu kakvo je Crna Gora.

U tom duhu, još jednom Vam čestitam predstojeći praznik i želim da isti provedete u dobrom zdravlju i sa osjećajem mira i zajedništva“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Bonus video: