Bečić: Snažno smo ponovili da ćemo uvijek imati nultu toleranciju na pojavu antisemitizma i ksenofobije

"Koristim priliku da u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, Vama i jevrejskom narodu u Crnoj Gori čestitam najsvjetliji i najsvečaniji jevrejski praznik Jom Kipur, sa željom da ovaj veliki praznik provedete sa svojim bližnjima u duhovnom blagostanju i dobrom zdravlju"

5299 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, uputio je čestitku svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i predsjednici, Nini Ofner Bokan, povodom velikog jevrejskog praznika Jom Kipura, saopšteno je danas iz Skupštine.

"Koristim priliku da u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, Vama i jevrejskom narodu u Crnoj Gori čestitam najsvjetliji i najsvečaniji jevrejski praznik Jom Kipur, sa željom da ovaj veliki praznik provedete sa svojim bližnjima u duhovnom blagostanju i dobrom zdravlju", istakao je Bečić.

On je dodao da "ovaj praznik koji simbolizuje pokajanje i pomirenje, dolazi nam u vrijeme kada su ove vrijednosti prijeka potreba našem društvu".

"Zbog toga sa zadovoljstvom konstatujem da djelovanje Jevrejske zajednice predstavlja potvrdu multietničkog i multinacionalnog sklada u našoj zemlji, koji imamo obavezu da baštinitimo i zaštitimo kako bismo istrajali na našem zajedničkom evropskom putu. U godini kada Crna Gora proslavlja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka snažno smo ponovili da ćemo uvijek imati nultu toleranciju na pojavu antisemitizma i ksenofobije, kao i da smo čvrsto posvećeni vrijednostima antifašizma. Izražavam spremnost Skupštine Crne Gore za intenzivniju saradnju sa Vašom zajednicom, kako bismo zajednički unaprijedili položaj Jevreja u Crnoj Gori. Uz nadu da ćete u najskorijoj budućnosti Vaše praznike proslavljati u novoizgrađenoj Sinagogi u Podgorici, još jednom Vam čestitam Jom Kipur", naveo je Bečić u čestitki.

Bonus video: