Barović: U radnjama prethodnog rukovodstva mogu se naslutiti krivična djela

"Bivšem predsjediku Mandiću na konstataciju “grupica stomatologa” želim da poručim da ta grupica stomatologa broji skoro 600 članova, od ukupnog broja koji iznosi 650..."

7218 pregleda 6 komentar(a)
Barović, Foto: Privatna arhiva
Barović, Foto: Privatna arhiva

Vršilac dužnosti predsjednika Stomatološke komore Nikola Barović, reagovao je na navode Gorana Mandića, kako je naveo "smijenjenog i bivšeg predsjednika Stomatološke komore Crne Gore".

"Usled nezadovoljstva načinom rukovođenja, te odlukama bivšeg predsjednika Stomatološke komore dr Gorana Mandića, dvanaest delegata Skupštine Stomatolške komore Crne Gore uputilo je 3. juna, zahtjev za sazivanje Treće vanredne sjednice Skupštine SKCG, koju je prihvatio predsjednik Skupštine SK CG, te zakazao istu za 2. jul. Uprkos brojnim i do sada ne viđenim opstrukcijama od strane sad već bivšeg rukovodstva SK CG, 2. jula održana je Treća vanredna sjednica Skupštine na kojoj su propisnom većinom i u skladu sa zakonom i statutom SK CG, usvojene sledeće odluke - o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku SKCG dr Goranu Mandiću, o izboru dr Nikole Barovića, za v.d. predsjednika SKCG, o izboru Centralne izborne komisije, kao i o skraćenju mandata delegatima skupštine SKCG i članovima izvršnog odbora SKCG", navodi se u reagovanju Barovića.

Dodaje da je zajedno sa potpredsjednik Skupštine SK Pavlem Jaukovićem i Duškom Bojanićem, 9. jula došao u prostorije SKCG kako bi preuzeli zaduženu dokumentaciju, ključeve, štambilj i pečat SKCG.

"Dočekao nas je razriješeni/bivši predsjednik SKCG dr Goran Mandić koji je tom prilikom čestitao na dobro odrađenom poslu, citiram ga: "Momci vi ste sve uradili po statutu i po pravilima ali ja neću da se povučem sa funkcije i ja ću sve uraditi da se vi nikad ne upišete u CRPS", nakon čega nas je obavijestio da ne prihvata odluke sa III vanredne sjednice Skupštine SKCG, i da ne želi da napusti funkciju predsjednika komore", naveo je Barović.

Naveo je da je 7. jula smijenjeno rukovodstvo SKCG na čelu sa Mandićem, "protivpravno", i suprotno odlukama sa Treće vanredne sjednice Skupštine SKCG, uputilo poziv stomatolozima, članovima SKCG za predlaganje kandidata za članove Skupštine SKCG.

"I ako je sa Vlatkom Jovetićem krenuo u pripreme nelegitimnih izbora i prije nego se održala III vanredna sjednica Skupštine, jer je itekako znao da će zbog velikog nerada biti na njoj i smijenjen. 10. septembra konstituisana je nelegitimna i nelegalna Skupština SKCG, budući da je ista oformljena, a da nisu ispoštovane zakonske pretpostavke, sve je urađeno mimo pravilnika i statuta, odnosno nisu izabrani delegati iz Bara, Bijelog Polja i Berana, Petnjice i Andrijevice, te je na istoj za predsjednika Skupštine izabran Nedžad Drešević. Ovim putem obavještavam crnogorsku javnost da su se u radnjama predhodnog rukovodstva izvjesno mogu naslutiti obilježja bića krivičnog djela, a u svakom slučaju protivpavnog, nezakonitog, neetičnog i nemoralnog postupanja, sa kojim djelovanjem je upoznata većinja članova stomatologa SKCG", naveo je Barović.

Dodao je da Mandiću na konstataciju "grupica stomatologa" želi da poruči "da ta grupica stomatologa broji skoro 600 članova, od ukupnog broja koji iznosi 650…".

"A da njega najbolje reprezentuju prazne glasačke kutije, ili glasačke kutije sa pojedim glasičkim listićem koje su vraćene iz podružnica širom Crne Gore sa nelegitimnih izbora koje je on isti organizovao sve zarad toga da obmane kolege i sebi omogući još dvije godine mandata na čelu komore. E to je jedina i potpuna istina", navodi se između ostalog u reagovanju Barovića.

Bonus video: