Rumunski biznismeni i menadžeri posjetili Opštini Kotor

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Viorela Ardeleanu obavijestio je o inicijativi rumunskog grada Krajova za uspostavljanjem prijateljske razmjene i saradnje sa Kotorom na poljima od zajedničkog interesa

4744 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Delegacija rumunskih biznismena i menadžera više organizacija danas je boravila u posjeti Opštini Kotor sa ciljem razmatranja mogućnosti ekonomske saradnje i prijateljske razmjene između Kotora i gradova u Rumuniji.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Viorela Ardeleanu obavijestio je o inicijativi rumunskog grada Krajova za uspostavljanjem prijateljske razmjene i saradnje sa Kotorom na poljima od zajedničkog interesa, kao i da je je sa rukovodstvom ovog grada već započeo dijalog ka uspostavljanju bilateralne saradnje sa Kotorom.

"Sastanku su prisustvovali predstavnici firmi koje se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, bezbjednošću, obradom kamena, poljoprivredom kao i predstavnici Univerziteta za medicinu i farmaciju koji su predstavili svoj biznis i razmotrili predloge saradnje sa predstavnicima lokalne samouprave", saopšteno je iz Opštine Kotor.

Dodaje se da postoje brojne mogućnosti za saradnju između gradova u Rumuniji i Kotora i da će uspostavljanje bilateralnih odnosa i prijateljske razmjene značajno olakšati saradnju na brojnim poljima.

Sastankom je predsjedavao potpredsjednik Opštine Kotor, Siniša Kovačević, a prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević, sekretarka Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Bojana Petković, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević, koordinatorka Kancelarije za međunarodne projekte Nađa Radulović, predsjednika SO Kotor Maja Mršulja i sekretarka Skupštine Opštine Snežana Barba.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić takođe je primio u zvaničnu posjetu Ardeleana.

Rumuni u Kotoru
foto: Opština Kotor

Ambasador Rumunije najavio je učešće umjetnika iz Rumunije na festivalu KotorArt.

"Jokić je kazao da postoji mnogo mogućnosti za saradnju, posebno u domenu turizma, gdje bi od posebnog značaja bilo uspostavljanje avio veze između Crne Gore i Rumunije kako bi se olakšao dolazak većem broju rumunskih turista koji su zainteresovani za dolazak na crnogorsko primorje. Ovom prilikom je naglašen značaj učešća u programima evropske teritorijalne saradnje", saopšteno je iz Opštine Kotor.

Bonus video: