KOR: Je li vas sramota?

"Ovih dana svjedočima da je svaki pedalj naše prirode i društva napadnut od istih aktera koji su vjerovatno promijenili dres ili su napravili neku vrstu neformalnog dogovora sa predstavnicima organa državne uprave"

13002 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iz Nevladine organizacije Koalicija za održivi razvoj (KOR) pozvali su Vladu Crne Gore i Skupštinu da se zajedničkim saopštenjem izvinu Miloradu Mitroviću i Huseinu Pajeviću - zbog skandaloznog ponašanja organa javnog reda i mira koje je rezultiralo saslušanjem dugogodišnjih građanskih aktivista i iskrenih zaštitnika ekološke i pristojne Crne Gore.

"Sa druge strane, pozivamo nadležne državne organe da se pozabave kontinuiranom devastacijom životne sredine, i privedu odgovorne pravdi. Nakon dugoočekivane smjene prethodnog režima, nastavlja se nedomaćinski odnos i kršenje Ustavom zagarantovanih prava na zdravu životnu sredinu. Ovih dana svjedočima da je svaki pedalj naše prirode i društva napadnut od istih aktera koji su vjerovatno promijenili dres ili su napravili neku vrstu neformalnog dogovora sa predstavnicima organa državne uprave. Nelegalna sječa šumskog bogatstva ili eksploatacija i separacija pijeska, stavljanje rijeka u cijevi i bušenje našeg podmorja u suprotnosti su sa savremenim strateškim određenjem predviđenim Pariskim sporazumom", kazali su iz KOR-a.

Oni su poručili da se ne smije zaboraviti da je Ratko Mitrović i dalje ministar ekologije:

"Pa vas ovog puta pitamo još jednom - je li vas sramota?"

Bonus video: