Katnić obavijestio Sekulovića: Obezbjeđenje više ne obavlja funkciju

"Katnić je objasnio da je odluka donijeta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namjene"

21146 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obavijestio je ministra unustrašnjih poslova Sergeja Sekulovića o odluci da pripadnici njegovog obezbjeđenja više ne obavljaju tu funkciju, saopšteno je danas iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijem je čelu Katnić.

"Katnić je objasnio da je odluka donijeta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namjene", navodi se u saopštenju.

Katnić je u petak 17. septembra rekao da po ponedjeljka 20. septembra "Bog čuva".

Povezani članci

17. Septembar 2021.

Katnić: Od ponedjeljka me čuva Bog

On je tada na konferenciji za medije pokazao medijima pitanja na koja šef njegovog obezbjeđenja mora da odgovori, jer su navodno ugrozili njegovu bezbejdnost odlaskom na Cetinje.

Rekao je da će direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, kojeg cijeni, u ponedeljak staviti na raspolaganje policajce koji ga obezbjeđuju, da ih ne bi maltretirali zbog njegovog odlaska na Cetinje.

"Od poneđeljnika ću javiti da mu stavljam na raspolaganje obezbjeđenje i da mu se zahvaljujem", rekao je tada Katnić najavljujući da će otkazati obezbjeđenje da ne bi ugrozio ljude koji su ga štitili.

"Ja bih na Cetinje ušao kolima, pješice...i nema šanse da ne bih izvršio zadatak", rekao je on u petak.

On je tada objasnio i da je 4. i 5. septembra na Cetinju bio sa tri specijalna tužioca, policijskim timom, te da su bili dežurni u ODT Cetinje, jer je v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić odredio dežurstva za taj događaj.

"Ispitujemo da li postoje krivična djela koja su nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, kazao je tada Katnić odgovarajući na pitanje da li je neko od učesnika protesta na Cetinju sa bilo koje strane počinio bilo koje krivično djelo.

Bonus video: