"Država na pravi način da se oduži službama na terenu"

Bečić uručio zahvalnicu zaposlenima u Službi zaštite Opštine Žabljak

"Zaista na ponos je svih nas kada možemo na kraju požarne i ljetnje turističke sezone sumirati rezultate da u Crnoj Gori zbog požara nijesmo imali niti jednu ljudsku žrtvu, da nije izgubljen ili oštećen bilo koji objekat, da je sačuvana imovina građana Crne Gore"

7237 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, u okviru aktivnosti koje su, povodom jubileja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, upriličene na Žabljaku, zaposlenima u Službi zaštite Opštine Žabljak uručio je zahvalnicu za doprinos u borbi sa elementarnim nepogodama.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je istakao da zalaganje, žrtva i napori koje vatrogasci svakodnevno ulažu kako bi štitili živote ljudi, imovinu, ali najprije "našu svetinju, našu prirodu i naše nacinalne parkove" sa pravom zaslužuju uvažavanje i zahvalnost.

Kako je istakao, profesionalna i ljudska potreba i obaveza rukovodile su ga "da im kao čelnik najvećeg zakonodavnog doma pružim ruku i u ime svih građana Crne Gore".

Bečić se, kako se dodaje u saopštenju, osvrnuo na minulu požarnu sezonu i velike izazove koji su je obilježili i poručio da je Crna Gora, profesionalnošću i zalaganjem odgovornih, i najpre pojedinaca na terenu, izašla bez većih posljedica po prirodno okruženje i biljne vrste.

"Zaista na ponos je svih nas kada možemo na kraju požarne i ljetnje turističke sezone sumirati rezultate da u Crnoj Gori zbog požara nijesmo imali niti jednu ljudsku žrtvu, da nije izgubljen ili oštećen bilo koji objekat, da je sačuvana imovina građana Crne Gore, a da je i od onoga što je šteta u dijelu prirode, dominatno riječ o niskom rastinju, a manjim dijelom o šumama", kazao je predsjednik Bečić.

Ovakvi rezultati, istakao je, nalažu obavezu da država u narednom periodu uloži i veće napore, kako bi se na pravi način odužila službama na terenu.

Prioritet će, najavio je, biti nabavka adekvatne opreme.

"Na poslednjim sjednicama, na najvišem državnom nivou razgovarali smo o ovim pitanjima i vjerujem da ćemo imati pomake u narednom periodu. Takođe, vjerujem i da ćemo u saradnji sa našim evropskim partnerima i uz realizaciju brojnih projekata, svakim mjesecom i svakom godinom, stvarati sve bolje i kvalitetnije uslove, kako bi jačali resurse u dijelu opreme, snažili i stvarali dobru bazu, te na taj način omogućili našim kadrovima, da svoj posao obavljaju na zavidnom nivou", zaključio je Bečić.

Preporučujemo za Vas