Rumunski biznismeni u službenoj posjeti Opštini Tivat

U perspektivi intenzivnija saradnja sa Rumunijom

Predsjednik Opštine upoznao je goste sa činjenicom da je nedavno dao pozitivno mišljenje na inicijativu ostvarivanja direktne avio-linije na relaciji Tivat – Krajova (Rumunija).

3625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je delegaciju poslovnih ljudi iz Rumunije i sa njima razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti EU projekata, ali i drugih vidova povezivanja Tivta sa gradovima i regijama Rumunije.

Delegaciju je predvodio konzul Ambasade Rumunije u Crnoj Gori Radu Gorincioi.

„Gosti su upoznali lokalnu tivatsku administraciju sa mogućnošću pristupanja inicijativi okruga Dolj za uspostavljanje evropske grupe za teritorijalnu saradnju (EGTC), zajedno sa drugim gradovima iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Ova inicijativa će povezati regije i gradove tri države članice EU i gradove i oblasti zemalja koje pretenduju da to postanu i zajedno participiraju u realizaciji EU projekata.“- saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave Tivta.

Komnenović je izrazio spremnost da ostvaruje saradnju na ovom osnovu.

On je goste upoznao sa ovdašnjim društvenim i ekonomskim okolnostima, te istakao da je osnovni prioritet lokalne uprave na čijem je čelu stvaranje novih radnih mjesta, održivi razvoj i diverzifikacija privrednih grana koje bi doprinosile daljem razvoju grada.

Predsjednik Opštine upoznao je goste sa činjenicom da je nedavno dao pozitivno mišljenje na inicijativu ostvarivanja direktne avio-linije na relaciji Tivat – Krajova (Rumunija). U lokalnoj upravi Tivta ovo vide kao preduslov intenziviranja saradnje dva grada i dvije države.

Učesnici sastanka razmjenjivali su iskustva i praktične aspekte potencijalne dalje saradnje, a bilo je riječi i o ostvarivanju pobratimskih odnosa Tivta sa gradovima Rumunije.

Preporučujemo za Vas