Berane: Završena trodnevna radionica za nezaposlene mlade

Partneri na projektu su Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod za zapošljavanje, opštine Berane i Nikšić, lokalne službe Zavoda za zapošljavanje u ovim gradovima, kao i Regionalni centar Berane i Tehnopolis
56 pregleda 0 komentar(a)
Radionica Berane, Foto: Tufik Softić
Radionica Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.11.2017. 14:13h

U Beranama je danas zavrsena trodnevna radionica za nezaposlene mlade, tokom koje su polaznici imali priliku da steknu primjenljiva znanja i vještine i tako postanu konkurentniji na tržištu rada.

Radionica je održana u prostorijama Regionalnog biznis centra Berane. Nova znanja od sertifikovanih trenera steklo je 20-ak nezaposlenih mladih ljudi.

Tokom radionice polaznici su naučili kako da napišu dobar CV i predstave se budućem poslodavcu na intervjuu za posao, osnove pravilnog upravljanja vremenom u cilju izvršenja svih zadataka, osnove poslovne komunikacije.

Polaznici su dobili sertifikate od komapnije Coca – Cola koja je i organizator radionice.

"Kao društveno odgovorna kompanija, osluškujemo zajednicu, potrebe i izazove sa kojim se suočava. Svjesni smo da je jedno od najvažnijih pitanja za mlade ljude kako da nađu posao i uopšte uđu na tržište rada. Zbog toga im kroz ovaj program nudimo znanja i vještine koje će ih osnažiti i spremiti za tržište rada, kroz to povećavajući njihovo samopouzdanje, koje je veoma važno za mlade generacije“, kazao je Nikola Tripković, regionalni direktor prodaje u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora.

Partneri na projektu su Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod za zapošljavanje, opštine Berane i Nikšić, lokalne službe Zavoda za zapošljavanje u ovim gradovima, kao i Regionalni centar Berane i Tehnopolis.

Bonus video: