Đurović: Ponosan sam što Vojska Crne Gore ima tako hrabre i profesionalne pripadnike

Iz Ministarstva odrbrane je saopšteno da su "Đurović, njegov zamjenik, pukovnik Željko Radulović i načelnici odjeljenja GŠ prisustvovali prikazu sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore, kojim je krunisano stacionarno logorovanje i vježba "Odlučan odgovor 21" na području Pljevalja i Pirlitora"

10100 pregleda 17 komentar(a)
Sa vježbe, Foto: Vlada Crne Gore
Sa vježbe, Foto: Vlada Crne Gore

Ponosan sam što Vojska Crne Gore ima tako hrabre i profesionalne pripadnike, saopštio je načelnik Generalštaba (GŠ) Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović.

Iz Ministarstva odrbrane je saopšteno da su "Đurović, njegov zamjenik, pukovnik Željko Radulović i načelnici odjeljenja GŠ prisustvovali prikazu sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore, kojim je krunisano stacionarno logorovanje i vježba "Odlučan odgovor 21" na području Pljevalja i Pirlitora".

Đurović je istakao da je vrlo zadovoljan prikazanim znanjem i vještinama pripadnika Vojske, istakavši da samo zajedničkim, koordinisanim, djelovanjem mogu ostvariti svoj puni potencijal.

"Ponosan sam što Vojska Crne Gore ima tako hrabre i profesionalne pripadnike. Neprestano ćemo se usavršavati i obučavati, provjeravajući svoja znanja i vještine kroz ovakve aktivnosti, kako bi što bolje čuvali bezbjednost Crne Gore i njenih građana", kazao je on.

U saopštenju se dodaje da je na prikazu, između ostalog, demonstrirano razbijanje "protivničke" grupe uz učešće lakooklopnih vozila J-LTV "Oshkosh", upad i čišćenje objekta, vazdušni medicinski transport helikopterom Bell 412, kao i alpinističke vještine pješadinaca Vojske Crne Gore.

Đurović je kazao i da je vježba "Odlučan odgovor 21" bila pravi test sposobnosti svih njenih učesnika, a naročito 1. Pješadijskog bataljona, jer su njegovi pripadnici i komanda u realnom vremenu morali da odgovore nizu izazova koji su postavljeni pred njih, dok su ocjenjivači pratili pravilnost postupaka i procedura.

"On je pohvalio i pripadnike Bataljona za borbenu podršku, Bataljona za podršku, Vazduhoplovstva i svih jedinica koje su učestvovale u realizaciji logorovanja, a zatim i na samoj vježbi, boraveći sve vrijeme u terenskim uslovima", zaključuje se u saopštenju.