Nakon blokade: Slijedi nastavak radova na izgradnji puta od Bistrice prema Vizitoring centru i Đalovića pećini

Uprava javnih radova uskoro će ubrzati radove na putu Bistrica-Đalovića pećina

3297 pregleda 6 komentar(a)
Sa ranije blokade puta, Foto: Privatna arhiva
Sa ranije blokade puta, Foto: Privatna arhiva

Uprava javnih radova očekuje da će u najskorijem roku intenzivirati radove na izgradnji puta od Bistrice prema Vizitoring centru i Đalovića pećini, jer su “kroz dopune dokumentacije ušli u izmjene projektne dokumentacije kojima su uzeti u obzir zahtjevi mještana i stvarno stanje na terenu”.

To je saopšteno iz Uprave javnih radova, nakon što je nedavno grupa mještana Bistrice blokirala magistralni put Bijelo Polje - Prijepolje, u blizini graničnog punkta prema Srbiji, i raskrsnicu koja vodi prema Gubavču i Bistrici.

”Usporena dinamika izvođenja radova na putu od Lozne luke do Bistrice i Vizitoring centra uslovljena je neusaglašenošću između pojedinih faza izgradnje puta sa pratećom infrastrukturom”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Mještani su nezadovoljni intenzitetom radova na tom putu, jer je uklonjen asfalt, a radovi nisu ni blizu kraja, iako je trebalo da budu već zavšreni. Istakli su da će nastaviti sa protestima i blokadama sve dok se ne riješi njihov problem.

”Put je trebalo da bude završen prije mjesec dana. Ne možemo da živimo od prašine, uništismo automobile”, kazao je jedan od mještana Nikola Milićević.

”Problematika koja prati realizaciju projekta, a koja značajno utiče na dinamiku izvođenja radova odnosi se na neslaganje mještana sa lokacijom propusta za odvođenje vode koji vode ka privatnim parcelama i koji ne dozvoljavaju izvođenje radova po projektnom rješenju, eksproprijacijom koja nije u potpunosti regulisana, neusaglašenost projektne dokumentacije sa stanjem na licu mjesta, kao i pojavom nepredviđenih okolnosti na trasi puta koji zahtijevaju izradu i reviziju dodatne tehničke dokumentacije”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

U saopštenju se navodi da je usporena dinamika izvođenja radova uslovljena i neusaglašenošću između pojedinih faza izgradnje sa pratećom infrastrukturom koju, pored Uprave javnih radova, sprovode Opština Bijelo Polje i Crnogorski Telekom.

”U prethodnom periodu Uprava javnih radova je, u skladu sa svojim nadležnostima, sprovela sve aktivnosti na obezbjeđenju dodatne dokumentacije koja će omogućiti nesmetan završetak svih radova u skladu sa važećom zakonskom regulativom”, navode iz Uprave javnih radova.

Očekuju da će u najskorijem roku intenzivirati radove na izgradnji puta jer smo kroz dopune projektne dokumentacije ušli u izmjene kojima su uzeti u obzir zahtijevi mještana i stvarno stanje na terenu, a nakon sprovedene procesure javnih nabavki pristupiće zaključivanju ugovora sa izođačem radova, preduzećem “Crnagoraput “.

Bonus video: