Novi sportski tereni, parking i dječje igralište u podgoričkom kvartu

Glavni grad za radove utrošio sredstva u iznosu od oko 102.000 eura

4097 pregleda 7 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je juče sa saradnicima završene radove u kvartu u blizini ulice Mitra Bakića.

Vuković je naglasio da je riječ o jednom od starijih podgoričkih kvartova, koji se, kako je ocijenio, dugo vremena nalazio u nezadovoljavajućem stanju, a da je Glavni grad, imajući to u vidu, prije par mjeseci krenuo sa radovima koji su tekli fazno, od uređenja sportskog poligona, terena za basket, dječjeg igrališta, parkinga i nove rasvjete.

Glavni grad je, kako je saopšteno, za te namjene utrošio sredstva u iznosu od oko 102.000 eura.

"Sportski poligon na kom su stasale mnoge sportske legende, uređen je u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore. S obzirom na to da se stari poligon koristio i za fudbal i za košarku, a da je sada sa vještačkom travom, namijenjen ljubiteljima fudbala, napravili smo i novi poligon za basket. Na preostalom prostoru izgrađeno je novo dječije igralište, a saniran je i veliki parking prostor u neposrednoj blizini sa 63 parking mjesta. Nakon dugo godina i decenija, možemo da kažemo da je ovaj kvart sada jedan od najljepših u Podgorici“, istakao je Vuković.

Uputio je zahvalnost kolegama iz gradskih preduzeća koji su "u relativno kratkom roku postigli jedan fantastičan rezultat".

Gradonačelnik je, kako je saopšteno, zahvalio i sugrađanima na podršci u nadi da će čuvati nove sadržaje, te da će na tom mjestu stasavati neki novi sportski talenti, odnosno da će biti nastavljena lijepa tradicija koja je vezana baš za taj dio Podgorice.

Vuković je istakao da je sinoć otvoreno dječje igralište već trideseto koje je Glavni grad izgradio u tekućem mandatu i da će u narednom periodu isto tako biti posvećen stvaranju što kvalitetnijih uslova za život u Podgorici.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o. Daca Popović kazala je da je Podgorica dobila još jedno savremeno dječje igralište.

“Izgradili smo još jedno dječije igralište, na prostoru od 400m2. Na bezbjednoj podlozi od tartana, postavljen je tobogan sa kulom, klackalica, njihalica i dupla vrteška. Postavljen je i parkovski mobilijar, šest parkovskih klupa i dvije korpe za otpatke. Posadili smo drveće i puzavice, a na 640 kvadratnih metara posijali smo travu”, kazala je Popović i dodala da je duž novog parkinga posađeno deset odraslih sadnica lipe, kao i da je cijeli prostor pokriven sistemom za navodnjavanje.

Popović je apelovala na sugrađane da čuvaju zelene površine, dječja igrališta poligone, kako bi grad bio zelen, uredan i čist.

Mještanin Dušan Radonjić istakao je, kako navode iz Glavnog grada, da će novi multifunkcionalni prostor uljepšati mališanima djetinjstvo.

“Pored brojnih zelenih površina i naši najmlađi su dobili svoj prostor za njihovo bezbrižno djetinjstvo. Ovo je nešto što je nedostajalo ovom kvartu. Drago mi je što se u Podgorici u posljednje vrijeme izgradio veliki broj ovakvih sadržaja”, zaključio je Radonjić.

Bonus video: