Jočić nije prijavila svu imovinu

Agencija utvrdila kršenje u slučaju bivše predsjednice UO Nacionalnih parkova i poslanice DF-a

13717 pregleda 16 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je doskorašnja predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Marina Jočić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavila svu imovinu.

U njenom slučaju, Agencija je utvrdila da nije prijavila 1.800 akcija u građevinskom preduzeću u stečaju “Gorica”.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u svojim imovinskim kartonima prijavi sve prihode i imovinu.

Jočić se nije izjašnjavala na rezultate ispitnog postupka.

Agencija je juče objavila i da je odbornik u Skupštini Prijestonice Marjan Stojanović prekršio Zakon jer je istovremeno s odborničkom bio i na javnoj funkciji člana Upravnog odbora “Zagorka Ivanović”.

U njegovom slučaju utvrđeno je da nije u zakonskom roku od 30 dana podnio ostavku na tu javnu funkciju.

Stojanović je kazao da je tačno da je bio član UO “Zagroka Ivanovića”, ali da mu je iz uprave cetinjskog vrtića rečeno da nema smetnji da istovremeno obavlja obje funkcije.

Smatra da nije u sukobu interesa jer u UO nije ostvario bilo kakav prihod ili drugu naknadu, a takođe je istakao i da na lokalnom nivou ne donose nikakvu odluku koja može da utiče na rad ove ustanove.

U slučaju bivšeg člana Odbora direktora Vodovoda I kanalizacije Budva Zdravka Pavlovića, utvrđeno je da nije dostavio imovinski karton ni u roku od 30 dana od napuštanja funkcije kao ni redovan godišnji imovinski karton za prošlu godinu. Pavlović je potvrdio da nije ispunio svoju zakonsku obavezu.

Za kršenje Zakona propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: