Špajak: RTCG, prvi javni servis u regionu koji uživo prenosi Povorku ponosa

"Svi građani/ke CG, uključujući same pripadnike LGBTIQ zajednice koji zbog stigme, diskriminacije i nasilja ne mogu prisustvovati Prajdu, prvi put će dobiti priliku da isti prate putem malih ekrana i budu dio cjelokupnog događaja"

22597 pregleda 418 reakcija 25 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih Povorki ponosa, Foto: Savo Prelević
Sa jedne od prethodnih Povorki ponosa, Foto: Savo Prelević

Programska direktorica LGBT Forum Progresa Milica Špajak saopštila je danas da je menadžment Radio Televizije Crne Gore (RTCG) prihvatio inicijativu da se oovogodišnja Povorka ponosa u Podgorici prenosi uživo na kanalima Televizije Crne Gore (TVCG).

Špajak je kazala da je LGBT Forum Progres uputio inicijativu uredništvu RTCG da se po prvi put u istoriji, ovogodišnja Povorka ponosa u Podgorici prenosi uživo na kanalima TVCG.

"Na našu radost, inicijativa je prihvaćena od strane menadžmenta i ovim činom RTCG postaće prvi Javni servis u regionu koji uživo prenosi Povorku ponosa LGBTIQ zajednice. Svi građani/ke CG, uključujući same pripadnike LGBTIQ zajednice koji zbog stigme, diskriminacije i nasilja ne mogu prisustvovati Prajdu, prvi put će dobiti priliku da isti prate putem malih ekrana i budu dio cjelokupnog događaja. Kao članica Savjeta RTCG i programska direktorica LGBT Forum Progresa, zahvalna sam uredništvu koje je izašlo u susret i prepoznalo važnost ovog događaja za cijelu LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori", kazala je Špajak.

Deveta Povorka ponosa LGBTIQ osoba Montenegro Prajd biće održana u subotu, 16. oktobra u Podgorici.

Bonus video: