Popović Samardžić o kršenju mjera funkcionera u Beranama: Moraju da pokažu šta je odgovorno ponašanje

"Dvostruki aršini su nešto što je urušilo povjerenje građana u mnoge institucije u Crnoj Gori, i to je praksa sa kojom moramo da raskinemo"

13142 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Epidemiološkinja Milena Popović-Samardžić ocijenila je kao jednom vrstom neodgovornosti to što su premijer Zdravko Krivokapi, pojedini ministri i poslanici kršili epidemioloških mjera u Beranama tokom ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi.

"Ne pomaže Crnoj Gori ni zdravstvenim vlastima, jučerasnje slike ne pomažu nikom", kazala je Popović-Samardžić za TVCG.

Ne bi pomoglo, kaže Popović Samardžić, ni novo izvinjenje, na koja smo već navikli. Ali, pomogla bi dosljednost.

"Ne možemo svaki put kad prekršimo mjere da se izvinjavamo građanima zbog toga, oni moraju svojim ponašanjem da pokažu šta je to odgovorno ponašanje, oni moraju svojim ponašanjem da uvjere građane u svrsishodnost tih mjera, ponašanje, javno djelovanje mora da bude usklađeno sa izgovorenom riječju", dodaje Popović Samardžić.

Dodala je i da "Ne možemo da imamo situaciju da se mjere pravila zakoni donose za jedne ljude, za jedne ne vazi".

"Dvostruki aršini su nešto što je urušilo povjerenje građana u mnoge institucije u Crnoj Gori, i to je praksa sa kojom moramo da raskinemo. Posljednjih dana poruke koje šalje premijer u vezi sa vakcinacijom, da bi to radio mora prvo svojim primjerom da pokaže da vjeruje u to što govori", rekla je Popović Samardžić.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, nakon što nije poštovao epidemiološke mjere u Beranama, poručio je da je trebalo da nosi masku tokom cijelog događaja ustoličenja.

"Iako sam primio obje doze vakcine i imam visok nivo antitijela te uprkos tome što sam nosio masku jedno vrijeme, trebalo je tokom cijelog ovog, inače veličanstvenog događaja, tako da bude. Javni funkcioneri moraju dati sve od sebe da budu primjer u društvu", napisao je Spajić na Tviteru.

Bonus video: