Gorčević: Bošnjaci su neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope

Naglasila je da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i bošnjačka zajednica, podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti

4692 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori
Ilustracija, Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Savjetnica predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića za manjine Maida Gorčević uputila je čestitku predsjedniku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Ejupu Nurkoviću, povodom 28. septembra - Dana Bošnjaka.

"Bošnjaci predstavljaju neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope, a suživot sa svim ostalim zajednicama u Crnoj Gori izgrađuju na temeljima mira i solidarnosti", saopštila je Gorčević.

Naglasila je da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i bošnjačka zajednica, podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti.

"Vlada Crne Gore prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te njegovo djelovanje u cilju afirmacije i zaštite interesa svoje nacionalne zajednice. U tom smislu, Vlada je odlučna da, u duhu međusobne solidarnosti, zajednički nastavimo rad na unapređenju uloge i položaja Bošnjaka u Crnoj Gori", zaključila je Gorčević.

Bonus video: