sastao se sa ambasadorom češke

Kašćelan: Tretman i prečišćavanje otpadnih voda na Cetinju su važna pitanja koja se moraju riješiti

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da je Kašćelan kazao da je "crnogorska prijestonica privržena punom poštovanju evropskih vrijednosti, te da ga raduje ponovni susret sa Urbanom, posebno zbog informacija o interesovanju čeških investitora za potencijalnu poslovnu saradnju sa Cetinjem"

3268 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa sastanka, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan saopštio je da su tretman i prečišćavanje otpadnih voda na Cetinju važna pitanja koja se moraju riješiti.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da se on sastao sa ambasadorom Češke u Crnoj Gori Karelom Urbanom.

"Očuvanje unutrašnje stabilnosti, nastavak reformi i evro-atlanskih integracija prioriteti su na kojima bi crnogorsko društvo trebalo da insistira u narednom periodu", saopšteno je u toku sastanka Kašćelana sa Urbanom.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da je Kašćelan kazao da je "crnogorska prijestonica privržena punom poštovanju evropskih vrijednosti, te da ga raduje ponovni susret sa Urbanom, posebno zbog informacija o interesovanju čeških investitora za potencijalnu poslovnu saradnju sa Cetinjem".

"Pandemija koronavirusa uzela nam je godinu potencijalne saradnje. I dalje su kompanije iz Češke zainteresovane za saradnju o kojoj smo ranije razgovarali, posebno u sektoru zaštite životne sredine", kazao je Urban.

On je predstavljajući svoju zamjenicu Petru Ali Dolakovu naveo da ona ima ekspertizu u oblastima koje su od značaja za Prijestonicu, poput poznavanja novih tehnologija za prečišćavanja otpadnih voda.

"Gradonačelnik Kašćelan kazao je da su tretman i prečišćavanje otpadnih voda na Cetinju važna pitanja koja se moraju riješiti. On je ambasadoru kazao da su u skupštinskoj proceduri nove mjere podrške investitorima, te da je lokalna uprava u posljednje vrijeme znatno uvećala imovinu Prijestonice. Kazao je i da Cetinje ima sve preduslove za razvoj malog i srednjeg biznisa, kao i turizma zbog svoje izuzetne pozicije koja obuhvata dva nacionalna parka", zaključuje se u saopštenju.