Milačić pozvao poslanike da izglasaju izmjene Zakona, DF: Pojavićemo se samo ako bude neophodno

Prava Crna Gora je još u julu uputila predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću zahtjev za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore, kako bi što prije izglasali predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju

16588 pregleda 15 komentar(a)
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić pozvao je danas sve poslanike da dođu na plenum u Skupštini i da kako je kazao izglasaju izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

Povezani članci

28. Septembar 2021.

DF danas ne spašava studente?

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine bi trebalo da se razmatra predlog Prave Crne Gore da se izmijeni Zakon o visokom obrazovanju i na taj način za još dvije godine produži rok za upis na specijalističke studije i za završetak magistarskih studija bez dodatnog plaćanja školarine.

"Ovo ponajmanje u užem smislu ima veze sa politikom, ponajmanje sa partijskom politikom. Ovo se tiče velikog broja studenata", rekao je Milačić na danas održanoj sjednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport na kojoj se razmatraju njegovi predlozi za izmjene zakona.

Član Odbora i poslanik Demokratskog fronta (DF) Dragan Bojović rekao je da se s obzorom da je DF u bojkotu da se neće pojaviti na sjednici Skupštine "sem ukoliko to bude neophodnoo i potrebno da ovaj zakon prođe"

"Ukoliko bude neophodno, mi ćemo naravno podržati ovu inicijativu, ali smatramo da će ovaj zakon proći", rekao je Bojović.

Bojović
Bojovićfoto: Skupština Crne Gore

Više poslanika DF-a je ranije danas nezvanično potvrdilo "Vijestima" da zbog današnjeg vanrednog zasijedanja neće prekidati bojkot plenarnih sjednica koji je počeo u junu nakon što je smijenjen ministar pravde Vladimir Leposavić i usvojena Rezolucija o Srebrenici.

Prava Crna Gora je još u julu uputila predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću zahtjev za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore, kako bi što prije izglasali predlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju.