BS: Bošnjaci pokazali svoju privrženost državi i skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore

"S toga i smatramo da je očuvanje tradicije, običaja, jezika, kulture i svih drugih posebnosti Bošnjaka dio jednog zajedničkog procesa u cilju izgradnje multietničkog društva, kao najvećeg bogatstva Crne Gore", piše u čestitki BS

5188 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Bscg.me
Foto: Bscg.me

Bošnjačka stranka čestitala je 28. septembar, Međunarodni dan Bošnjaka jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„U vremenu iza nas, Bošnjaci su pokazali svoju privrženost državi Crnoj Gori i skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore. S toga i smatramo da je očuvanje tradicije, običaja, jezika, kulture i svih drugih posebnosti Bošnjaka dio jednog zajedničkog procesa u cilju izgradnje multietničkog društva, kao najvećeg bogatstva Crne Gore", piše u čestitki BS.

Ističu da je ova stranka, kao legitimni predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, u prethodnim godinama težila da svojim djelovanjem doprinese, da su Bošnjaci danas konstitutivan narod, a da se bosanski jezik može koristiti kao jezik u službenoj upotrebi.

"Očuvanje identiteta Bošnjaka, jedan je od temeljnih programskih ciljeva Bošnjačke stranke, na kome ćemo predano raditi i u budućem periodu”, zaključili su..

Bonus video: