Dječji dodatak za 4.000 mališana

Objasnili i da to što su pojedini roditelj dobili rješenje za jedno, ali ne i za drugo dijete, ne znači da dijete neće dobiti dodatak

4044 pregleda 0 komentar(a)
Mijušković, Foto: Svetlana Mandić
Mijušković, Foto: Svetlana Mandić

SDječji dodatak u iznosu od po 30 eura, u opštinama Nikšić, Plužine i Šavnik, primaće oko četiri hiljade mališana uzrasta do šest godina. Do sada su, prema riječima direktora Centra za socijalni rad za Nikšić, Plužine i Šavnik Nenada Mijuškovića, podneseno 3.392 zahtjeva.

”Imamo projekciju rađenu na osnovu zahtjeva za naknadu po osnovu rođenja djeteta prema kojoj bi trebalo oko četiri hiljade djece da bude obuhvaćeno ovim dječjim dodatkom. Imali smo drugačiji pristup u radu za razliku od drugih centara i preporuke resornog ministarstva. Oni su to organizovali po abecednom redu i to je napravilo haos, a mi smo odlučili, da se ne bi stvarale gužve, da primamo sve zahtjeve redom, nezavisno od tog abecednog reda”, kazao je Mijušković.

Objasnio je i da to što su pojedini roditelj dobili rješenje za jedno, ali ne i za drugo dijete, ne znači da dijete neće dobiti dodatak.

”Stvar je tehničke prirode. Rješenja su podijeljena pravnicima pa se negdje desilo da je roditeljima stiglo rješenje za jedno, ali ne i za drugo dijete. Ne treba da brinu, svi će dobiti rješenje, a prvi dječji dodatak svi koji su podnijeli zahtjev u septembru, dobiće u novembru”, objasnio je Mijušković.

Pozvao je sve građane koji još uvijek nijesu podnijeli zahtjev da to urade do 30. septembra, a radno vrijeme, prema preporuci resornog ministarstva je radnim danima od sedam do 18 časova, i subotom od sedam časova do podne.

U Crnoj Gori će mjesečno po 30 eura primati 45 hiljada djece do šest godina

Sv. M.

Imali smo drugačiji pristup u radu za razliku od drugih centara i preporuke resornog ministarstva. Oni su to organizovali po abecednom redu i to je napravilo haos, a mi smo odlučili, da se ne bi stvarale gužve, da primamo sve zahtjeve redom, nezavisno od tog abecednog reda

Bonus video: