podržali direktoricu nacionalnih parkova

DF: Popović da se vrati u Sputnjik, u slobodno vrijeme da uči procedure NPCG i smisao očuvanja prirode

"Mnogo više brine odsustvo želje kod Nebojše Popovića da nešto nauči, nego sva njegova podmetanja i laži o ljudima koji svim srcem rade na poslovima koji su im povjereni", kazali su iz DF-a

28191 pregleda 119 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Demokratski front, DF
Foto: Demokratski front, DF

Demokratski front (DF) iskazao je danas podršku direktorici Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) i funkcionerki tog političkog saveza Jeleni Kljajević za sve što je, kako su kazali, radila i što radi na ozdravljenju tog "devastiranog i decenijama pljačkanog preduzeća".

Iz DF-a su poručili predsjedniku Upravnog odbora NPCG Nebojši Popoviću, koji je na toj poziciji naslijedio funkcionerku DF-a Marinu Jočić, kako bi najbolje bilo da se vrati u Sputnjik, gdje je radio kao spoljni saradnik, a da u slobodno vrijeme uči procedure NPCG i smisao očuvanja prirode.

Kazali su da je Popović na konstitutivnoj sjednici Upravnog odbora NPCG, prvoj za dva mjeseca boravka na toj dužnosti, donio "izvještaj napisan u nekom partijskom budžaku, koji nema veze sa stvarnošću", i u kome "samo nedostaje optužba za ubistvo Paje Patka".

Upravni odbor NPCG je, kako se navodi u zaključcima sa sjednice koje je dostavio Popović, ocijenio da je stanje u tom preduzeću zabrinjavajuće u svim aspektima, te da su članovi tog tijela, koje je imenovala Vlada, od direktorice i menadžmenta preduzeća uskraćeni za dostavljanje relevantnih, tačnih i vjerodostojnih informacija o poslovanju preduzeća, "čime je prekršen Statut preduzeća, kao i Poslovnik o radu UO".

U DF-u smatraju da je tim izvještajem prikazano "žalosno nepoznavanje suštine" postojanja tog javnog preduzeća, a samo u cilju diskreditacije direktorice NPCG Jelene Kljajević i prethodne predsjednice UO Marine Jočić, ali i kompletnog menadžmenta koji je "sve snage i iskustvo stavio u funkciju uzdizanja tog duboko posrnulog preduzeća".

"U prilog toj činjenici govori i podatak su NPCG u prethodnoj godini poslovali sa 992,332 hiljade naslijeđenog gubitka, a da će poslovnu godinu, prema sačinjenom finansijskom planu završiti sa dobitkom u iznosu od 521,085 hiljada. Sa svoja dva privatna člana UO postavljenim na te funkcije, mimo Statuta i Pravilnika Preduzeća, juče je izglasao zaključke o katastrofalnom stanju u parkovima, čemu se smije gotovo čitav kolektiv. Uz nepristojno i neprimjereno ponašanje, a uz podršku svoja dva nelegitimna pajtosa iz UO, usudio se da pokuša da prevari i nadležno ministarstvo, i Vladu, ali i svu javnost, ne uzimajući u obzir potpune podatke o poslovanju JP u prethodnih devet mjeseci. Prema podacima za koje profesionalno, materijalno i ljudski odgovaramo, Preduzeće je ostvarilo nezapamćen uspjeh. Naravno, uz legalnu podršku Vlade i resornog ministarstva, ostvarilo je odličan rezultat koji uključuje projekciju da će ovu godinu završiti sa preko pola miliona eura u plusu", navodi se u saopštenju DF-a.

Kazali su da, u poređenju sa referentnom 2019. godinom, relevantni podaci govore da je ostvaren plan Vlade, odnosno, da je ostvareno 65 posto prihoda od prodaje ulaznica, da su planovi upravljanja ostvareni sa preko 70 odsto, kao i da su napravljeni značajni pomaci u sprječavanju krivolova, u tehničkoj opremljenosti preduzeća "i još u mnogo čemu". Iz DF-a napominju i da su u prvih devet mjeseci ostvarene značajne uštede po osnovu goriva, dnevnica, službenih putovanja, stimulacije...

"Sve bi ovo gospodin Popović lako saznao da je svoju paznju i vrijeme utrošio na dobrobit Preduzeća, a ne na opsesiju kako da dobije profesionalni angažman, laptop koji mu po Pravilniku ne pripada, kao i službeno auto koje mu trenutno nije baš po ukusu. I pri tome, Nebojša Popović bestidno nudi funkciju direktora Preduzeća kolegama, zaboravljajući da nisu svi na prodaju kao on, koji je do imenovanja imao samo najgore riječi za premijera i ovu Vladu."

"Zato mislimo da bi i za gospodina Popovića, i za JPNPCG, i za Pravu Crnu Goru čiji je on eksponent, najbolje bilo da se vrati u Sputnjik gđe je radio kao spoljni saradnik, a da u slobodno vrijeme uči procedure Preduzeća i smisao očuvanja prirode. Jer mnogo više brine odsustvo želje kod Nebojše Popovića da nešto nauči, nego sva njegova podmetanja i laži o ljudima koji svim srcem rade na poslovima koji su im povjereni", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Preporučujemo za Vas