Smailović: Bošnjačka stranka pokazala odgovoran odnos prema studentima

Poslanik BS kazao je da je obrazovanje mladih važan segment koji je u vrhu prioriteta te stranke

3904 pregleda 5 komentar(a)
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka

Poslanici Bošnjačke stranke danas su još jednom pokazali da se i iz opozicionih klupa mogu donositi odluke u interesu građana, u situaciji kada su dijelu vladajuće većine prioritet uski patrijski interesi i bojkot sjednica parlamenta, kazao je poslanik BS Amer Smailović.

Potpisima poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, uvršten je u dnevni red Prijedlog izmjena Zakona o visokom obrazovanju kojim će se za još dvije godine produžiti rok za upis na specijalističke studije i završetak magistarskih studija po starom sistemu bez dodatnog plaćanja školarine.

“Taj Prijedlog je glasovima Bošnjačke stranke i poslanika opozicionih partija dobio podršku, u uslovima kada parlamentarna većina nije mogla obezbijediti ni kvorum za održavanje sjednice. Na ovaj način smo još jednom pokazali da smo u pravom smislu konstruktivna opozicija koja pokazuje odgovoran odnos prema svim građanima, u ovom slučaju prema studentima, kojima smo omogućili da nastave i uspješno okončaju svoje studije", saopštio je Smailović.

Poručio je da je obrazovanje mladih važan segment koji je u vrhu prioriteta Bošnjačke stranke.

Bonus video: