Bečić: Rožaje pokazalo da cijeni bogatstvo različitosti

"Nepokolebljiva posvećenost ideji multikulturalizma i multietničnosti, te okrenutost jednih na druge, predstavlja jedini vjerodostojni i utabani pravac koji treba da slijedite", kazao je predsjednik Skupštine

2943 pregleda 6 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 30. septembra - Dana opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću i tamošnjem stanovništvu.

„Dan vaše opštine u sebi prožima ideju i bogato nasljeđe antifašizma, što ste i dokazali vašim zalaganjem u borbi za oslobođenje vašeg kraja. Krupnim primjerima u svojoj istoriji uspijevali ste da pokažete koliko cijenite nasljeđe različitosti kao veliko kulturno i istorijsko bogatstvo. Nepokolebljiva posvećenost ideji multikulturalizma i multietničnosti, te okrenutost jednih na druge, predstavlja jedini vjerodostojni i utabani pravac koji treba da slijedite", naveo je Bečić u čestitki.

Kazao je da prirodna bogatstva kojima rožajska opština obiluje, kao i autentična i sadržajna turistička ponuda, predstavljaju vrijedan potencijal za uspješan razvoj tamošnje privrede koji će, kako je uvjeren, doprinijeti poboljšanju životnog standarda stanovništva Rožaja i dati zamajac budućim investicijama i otvaranju novih radnih mjesta.

"Uprkos zdravstvenim, socijalnim, ali i drugim savremenim izazovima, uvjeren sam da ćete vođenjem dugoročne i planske razvojne politike, uspjeti da spriječite odlazak mladih ljudi iz vašeg kraja."

"Uz najiskrenije želje da Rožaje u narednom periodu osjeti ubrzan ekonomski i društveni prosperitet još jednom vam čestitam Dan opštine 30. septembar“, zaključio je Bečić.

Bonus video: