Đukanović: Rožaje nastavlja da daje poseban pečat izgradnji savremene Crne Gore

Đukanović je poručio da vjeruje da će vrijeme nositi nove šanse za ekonomski i društveni razvoj Rožaja, i da će one biti adekvatno podržane i praćene strateškim programima Vlade

2359 pregleda 12 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Rožaje, prirodnim ljepotama i ljudskim potencijalom, uz snažan i njegovan suživot, nastavlja da daje poseban pečat očuvanju, izgradnji i napretku savremene Crne Gore, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

On je, povodom Dana Opštine Rožaje koji se obilježava sjutra, uputio čestitku predsjedniku Rahmanu Husoviću i lokalnom rukovodstvu.

"Svojim prirodnim ljepotama i izuzetnim ljudskim potencijalom, uz tradicionalno snažan i njegovan suživot i multikulturalnost, Rožaje nastavlja da daje poseban pečat očuvanju, izgradnji i napretku savremene, evropske Crne Gore”, kazao je Đukanović.

On je rekao da “oslonjeni na bogato nasljeđe i ohrabreni uspjesima i snagom u brojnim iskušenjima kroz koja smo uvijek išli zajedno, s optimizmom gledamo u budućnost”.

Đukanović je poručio da vjeruje da će vrijeme nositi nove šanse za ekonomski i društveni razvoj Rožaja, i da će one biti adekvatno podržane i praćene strateškim programima Vlade.

“Naročito na planu infrastrukture, turizma, šumarstva i poljoprivrede, što su jasno prepoznati potencijali sjevera naše zemlje”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je, uprkos posljedicama krize izazvane pandemijom Kovid-19, uvjeren da će tradicionalna preduzimljivost stanovnika Rožaja, uz pravovremenu inicijativnost lokalne vlasti, voditi ka bržem prevazilaženju izazova, oporavku lokalne ekonomije i daljem snaženju grada.

Bonus video: