IA: ASK još nije utvrdio da li je Bošković nezakonito prihodovao oko 130.000 eura

"Za njega, kao javnog funkcionera - poslanika u Skupštini Crne Gore, važe ista ograničenja kao kada je bio ministar - može biti predsjednik ili član organa upravljanja i nadzornog organa sportskih udruženja, ali po osnovu tog članstva ne može ostvariti prihod ili drugu naknadu"

18804 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović

Institut alternativa (IA) saopštio je da Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) i dalje ne donosi Odluku po presudi Upravnog suda, kojom će utvrditi da li je Predrag Bošković, kao javni funkcioner nezakonito prihodovao oko 130.000 eura od članstva u tijelima Svjetske i Evropske rukometne federacije.

Iz ASK je krajem jula "Vijesitma" saopšteno da će ponovo odlučivati po inicijativi IA da li je Bošković prekršio Zakon o sprečavanju korupcije prihodujući posljednjih godina iz međunarodnih rukometnih organizacija oko 130.000 eura.

Vijeće Upravnog suda početkom jula je prihvatilo tužbu Instituta i poništilo rješenje Agencije iz oktobra 2019. godine.

"Agencija će donijeti novo rješenje, kojim će odlučiti da li je javni funkcioner Predrag Bošković prekršio odredbe Zakona", saopšteno je krajem jula "Vijestima" iz ASK.

"Dok čekamo da Agencija za sprječavanje korupcije donese novu Odluku po presudi Upravnog suda, kojom će utvrditi da li je Predrag Bošković, kao javni funkcioner - bivši ministar odbrane u Vladi Crne Gore, nezakonito prihodovao oko 60.000 eura od članstva u tijelima Svjetske i Evropske Rukometne Federacije, podsjećamo da je, dok smo čekali presudu Upravnog suda (skoro dvije godine), Bošković zaradio dodatnih skoro 70.000 eura, navodi se na Fejsbuk stranici Instituta alternativa.

Dodaju da za Boškovića, kao javnog funkcionera - poslanika u Skupštini, važe ista ograničenja kao kada je bio ministar - "može biti predsjednik ili član organa upravljanja i nadzornog organa sportskih udruženja, ali po osnovu tog članstva ne može ostvariti prihod ili drugu naknadu".

"ASK je svojevremeno tumačila da se ovo ograničenje ne odnosi na međunarodne, već samo na domaće sportske organizacije, što smo pred Upravnim sudom uspješno osporili i sada čekamo da Agencija donese novu Odluku o ovom pitanju. U međuvremenu, novac Evropske i Svjetske Rukometne Federacija nastavlja da se sliva na Boškovićev račun, dok obavlja funkciju poslanika u Skupština Crne Gore", naveli su iz IA.

Bonus video: