CGO: Abazović i Harasani da zaštite inspekcije od neprimjerenih političkih pritisaka

"Zabrinjava što je v.d. direktorka Stupić, koja je javno navela da neće postupiti po nalogu inspekcije, ohrabrena izjavama i posjetama političkih funkcionera vladajuće većine."

4680 pregleda 5 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) zatražio je od v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da "zaštite integritet" Uprave za inspekcijeske poslove.

Iz CGO su naveli da je ta Uprava izložena "neprimjerenim političkim pritiscima" zbog obavezujućeg inspekcijskog naloga da se ukloni, kako su oni naveli, "religijsko obilježje" iz Gimnazije u Kotoru.

"Zabrinjava što je v.d. direktorka Stupić, koja je javno navela da neće postupiti po nalogu inspekcije, ohrabrena izjavama i posjetama političkih funkcionera vladajuće većine. Posebno brine podrška resorne ministarke za takvo kršenje odluka nadležnih organa", naveli su iz iz CGO

Podsjetili su da je ta NVO ranije pozvala premijera Zdravka Krivokapića i Abazovića da iniciraju smjenu ministarke prosjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Bonus video: